YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 14:33

ÜNİVERSİTE HASTANELERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

A
A
A
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi`nin ev sahipliğinde düzenlenen ``Sağlık Bakanlığının Yeniden Yapılandırılması ve Kamu Hastane Birlikleri`` konulu panel, Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleşti. Panelde sağlık hizmetlerinde yapılan yeni düzenlemeler ve bunların uygulama alanlarına yansımaları tartışıldı.
Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci`nin yaptığı panelde İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur sunumlarını paylaştı. Panele Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş, Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, hastane başhekimleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konya`daki hastanelerin sağlık hizmeti kalitesini artırdığını söyleyen Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, ``Sağlık Bakanlığı`nın yeniden yapılanmasıyla hem hasta hakları açısından, hem de halk sağlığı hizmetleri açısından önemli gelişmeler yaşandı. Bu hizmetler kuşkusuz ki sağlık alanındaki hizmetleri daha da nitelikli hale getirilecektir. İlimizde sağlık hizmetlerine ulaşmak önceki yıllara göre daha da kolaylaştı. Personel hareketliliğinin düzene girmesi ve finansal sorunların çözümüyle artık Konya`daki hastaneler hizmet kalitesini iyice artırmış oldu`` dedi.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, Sağlık Bakanlığı`nın kamu hastanelerine ilişkin yeni düzenlemelerini değerlendirerek, ``Kamu hastanelerinin tek çatı altında toplanarak kalitesinin artırılması, özelleştirilmesi ve yabancı personelin çalıştırılması söz konusudur. Ciddi sorunların bir araya toplanan hastaneler yoluyla çözülmesi amaçlanmaktadır`` dedi. Sağlıkta dönüşüm çerçeveleri kapsamında birçok yeni düzenleme gerçekleştirildiğinin de altını çizen Prof. Dr Şahin, ``Yeni programlar çerçevesinde sağlık hizmetlerinin yanında sağlık sektörüne finansal destek sağlayan kurumların da tek çatı altında toplanması söz konusudur. Bu programlar ile üniversite hastanelerinin personel ve finansman sorunu da çözüm bekleyen önemli bir konudur. Çünkü üniversite hastaneleri sağlık hizmetinin personel eğitimini ve sektörün bilimsel araştırmalarını yürüten kurumlardır`` şeklinde konuştu.
TÜRKİYE SAОLIK EYALETLERİNE BÖLÜNÜYOR
Sağlık Bakanlığı`nın yeniden yapılanması hakkında bilgi veren İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise, ``Bakanlığın geliştirdiği yeni düzenlemeler günün şartlarına uygun hale getirilmelidir. Çıkabilecek herhangi bir sorunda da kontrol edilebilir çözümlerin üretilmesi gerekir. 800 civarında kamu hastanesinin gruplara ayrılarak yönetilmesi düşünülüyor. Böyle bir bölünmeyle Türkiye sağlık eyaletleri haline gelecek ve her eyaletin kendi içinde kendine yeter hale getirilmesi planlanıyor. İllerdeki sağlık yöneticileri, kaynakların ve yatırımların dağılımı ve bunların daha verimli hale gelmesi konusunda da sorumlu kişi olacaktır`` dedi.
Prof. Dr. Aydın`ın sunumunun ardından İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur da uygulamalarda karşılaşılan sorunlar hakkında dinleyicilere bilgi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili, yaşamını Sinem Satılmış ile birleştirdi. Çiftin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen nikâhını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili ve Sinem Satılmış, Ayvalık’ta gerçekleştirilen nikâh töreniyle yaşamlarını birleştirdi. Çiftin nikâhını CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. Başkan Ahmet Akın, nikâh öncesi yaptığı konuşmada, “Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti meclisi üyelerimiz hepimiz birlikteyiz. Yani büyük bir aileyi, ‘ailem’ dediğim Balıkesir’de toplamanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cennet bölgemiz Balıkesir’e, Ayvalık’a hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı. Ayvalık’taki bir restoranda gerçekleştirilen nikah törenine; CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP PM üyeleri Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı.
Nevşehir Nevşehir Belediyespor son anda ligden düşmekten kurtuldu Türkiye 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Nevşehir Belediyespor; sahasında grup şampiyonu Adana 1954 FK’yi yenmesine rağmen 90. dakikaya kadar küme düşme tehlikesi yaşarken, umutların tükendiği anlarda Ordu’dan gelen gol haberleri ile ligde kaldı. Maç sonu ligde kalan Nevşehir Belediyespor’da futbolcular ve yöneticiler büyük sevinç yaşadı. Sezon boyunca istediği sonuçları alamayarak son haftaya 27 puanla 13. sırada giren Nevşehir Belediyespor, evinde Adana 1954 FK ile mücadele etti. Kırmızı-beyazlılar, taraftarların yoğun ilgi gösterdiği mücadeleyi 86. dakikada İshak’ın attığı golle 2-1 kazanarak puanını 30’a yükseltti. Gazi Stadı’nda maçın son düdüğünün çalınmasının ardından tribünlerde taraftarların, sahada da futbolcuların kulakları Ordu ve Elazığ’dan gelecek habere çevrildi. Elazığ’ın maçını kazanması ile birlikte son umutlarını Orduspor 1967 - Siirt İl Özel İdaresispor maçına bağlayan Nevşehir Belediyespor oradan gelen ilk haberle yıkılırken, maçın 90. dakikasında Siirt İl Özel İdaresispor 1-0 öne geçti. Müsabaka bu skorla bitmesi beklenirken, umutların tükendiği dakikalarda Ordu’nun uzatmalarda attığı 3 golle Nevşehir’de büyük sevinç yaşandı. Saha içindeki kutlamalar soyunma odasına kadar devam etti. 90. dakikada gelen gollerle Nevşehir Belediyespor 3. Lig’de kalmayı başarırken, beraberliğin yettiği Siirt İl Özel İdaresispor BAL’a düştü.