YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 15:25

ADANA MHP`DE KONGRE HEYECANI

A
A
A
ADANA MHP`DE KONGRE HEYECANI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Teşkilatı 10. Olağan Kongresini 21 Nisan Cumartesi günü gerçekleştiriyor.
4 Aralık 2011`de Ceyhan ile başlayıp 4 Mart 2012 tarihinde Pozantı ile tamamlanan ilçe kongreleri süreçlerini gerçekleştiren MHP Adana İlde 21 Nisan`daki kongrenin heyecanı yaşanıyor. Menderes Spor Salonu`nda saat 10.00`da başlayacak olan kongre için bütün hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi.
Son bir yıldır görevde bulunan İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler`in aday olmadığı kesinleşti. Son anda bir değişiklik olmazsa çoklu liste ile seçimlere gidilmesi bekleniyor. Mustafa İzgioğlu, Salih Gökçe, Sertan Duran`ın adaylıklarını açıkladığı kongreye Genel Başkan Devlet Bahçeli`nin katılıp katılmayacağı ise netlik kazanmadı.
ADANA MHP İÇİN ÖNEMLİ
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi`nin (CKMP) Adana`da 8-9 Şubat 1969 tarihlerinde gerçekleştirdiği olağanüstü kongrede partinin adı ``˜Milliyetçi Hareket Partisi`, amblemi de ``˜üç hilal` şeklinde değiştirildi. MHP`nin ``˜ilk genel başkanı` sıfatını taşıyan ve 4 Nisan 1997`de hayatını kaybeden Alparslan Türkeş aynı yıl yapılan seçimlerde Meclis`e Adana milletvekili olarak girmişti. MHP`nin 43 yıllık tarihinde Adana`nın önemli bir yeri bulunuyor. Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli`nin de eskiden Adana`ya bağlı ilçesi Osmaniyeli olması, partililer nezdinde bu önemi güçlendiriyor. MHP ilk kez büyükşehir belediye başkanlığını 28 Mart 2009 seçimlerinde Adana`da kazanmıştı. MHP Adana Meclis`te üç milletvekili ile temsil ediliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir