YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 15:14

HATİCE SAÇMACI MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ TÖRENLE AÇILDI

A
A
A
HATİCE SAÇMACI MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ TÖRENLE AÇILDI

Kayseri`de, Melikşah Üniversitesi Hatice Saçmacı Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin açılış töreni yapıldı.
Melikşah Üniversitesi Hatice Saçmacı Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yapılan açılış törenine, AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini yaptıran hayırsever Yılmaz Saçmacı ile Hatice Saçmacı, Melikşah Üniversitesi Rektörü Reşit Özkanca, Boydak Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Musa Hakan Asyalı ve çok sayıda hayırsever katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Melikşah Üniversitesi Rektörü Reşit Özkanca, ``Sizlerinde şahit olduğu gibi üniversitemizin fiziki mekanlarına yenileri eklenmekte ve kampüs üniversite olma yolunda mesafe katetmekteyiz. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi çok şükür yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanmıştır. Fakat binanın büyüklüğü ve de eğitim - öğretim açısından acil olması nedeniyle kara kara düşünürken bu binayı yaptıracak bir babayiğit arıyorduk. İşte o babayiğit aramızda Yılmaz hocama ve ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şuanda bu binada toplam öğrenim gören öğrenci sayımız 438 bunun 38 tanesi yabancı uyruklu öğrenci. 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında yaklaşık 400 öğrenci daha Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine alacağız. Mimarlık Fakültesi de bu sene ilk defa öğrenci almış olacak`` diye konuştu.
Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak ise, ``Eğitme, değişime ve gelişime yaptıkları bu hayırla katkı sağlıyorlar. Ben hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Biz hakikaten bir babayiğit ararken, bu binayı kime yaptıracağız? tam çaresizlikleri oynarken o gün Yılmaz abi bize dedi ki arkadaşlar binayı yaptırmak için 3 tane şartım var. ``˜1 dedi temel atma töreni yapmayacaksınız. 2 açılış töreni yapmayacaksınız. 3 isim yazmayacaksınız. Şu tapuları hemen alın şu dükkanları satın. Binanızı hemen yapın öğrencilerimizi bekletmeyelim` dedi. Kendisinden Allah razı olsun`` dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki de, ``Hayırseverlerimizin ne beklentileri var? dişinden tırnağından artırmış, didinmiş, para kazanmış. Ömrü para kazandırmakla ailesini geçindirmekle geçmiş ama bir birikim sahibi olmuş insan. O arttırdığıyla keyif yapmak varken, bazıları gibi yatlar katlar almak varken, dünyada gününü gün etmek gibi bunları yapmayarak hiç tanımadığınız insanlara işte ülkelerinin adını zor söylediğimiz bu yavrular için o helal servetimizi dökeceksiniz. Doğrusu bu konuda şehrimiz zirve bir şehir. Son 10 yıl içerisinde neredeyse 600 milyon dolar şehrimiz içerisinde yapılan hayır işimiz var. Bu konuda biraz iddialıyız. Hayır konusunda şehrimizle yarışacak maalesef bir Anadolu şehri yok. Keşke olsa da bizi geçseler. Bazen batıda ya da büyük kurumlarda Sosyal Sorumluluk projesi falan diyorlar. Bakıyorum büyük kurumlar birazda vermek gibi bir düşünceyle veriyorlar. Ama arkasında reklam, başka hesaplar, bir sürü düşünceler var ve öyle yapıyorlar, yapsınlar. Onlara da razıyız ama buradaki hayırseverlerimizin yapmış olduğuyla hiç ölçülemez`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül’den "iş güvenliği" vurgusu İstanbul Valisi Davut Gül, İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 1’inci dönem toplantısında “Yaptığımız işlerde çalışanların güvenliği, iş güvenliği çok kıymetli. Daha hafta sonu küçücük yavrumuzu kaybettik, içimiz yandı” dedi. İstanbul Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı 1. Dönem toplantısı Vatan Caddesi’nde bulunan valilik ek hizmet binası toplantısı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul Valisi Davut Gül, kamu - kurum kuruluşları müdürleri ve yetkililer katıldı. “1 Mayıs’ın bayram havası içinde geçmesini arzu etmiş oluruz” Toplantıda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Bir diğer konumuz yarın 1 Mayıs, bir yazı yazıldı, bütün kurumları ilgilendiren maddeler var. O yazılan yazıyı yakından takip edip gereğini yaparsanız, 1 Mayıs’ın bayram havası içinde geçmesini arzu etmiş oluruz. Ülkemizin genelinde kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması, tasarrufa girilmesiyle ilgili hem yazılı hem sözlü genelge var biliyorsunuz” dedi. “Yaptığımız her işin, iş güvenliğini sağlayalım” İş güvenliği hakkında konuşan Vali Gül, “Bunu tekrarlamakta fayda var. Yatırımların zamanında yapılması en önemli tasarruf. Personelimizin, çalışma arkadaşlarımızın performansı çok önemli. Yaptığımız işlerde çalışanların güvenliği, iş güvenliği çok kıymetli. Daha hafta sonu küçücük yavrumuzu kaybettik, içimiz yandı. Yaptığımız her işin, iş güvenliğini sağlayalım. Varsın 3 gün sonra yapılsın” şeklinde konuştu. “Hem de dilencilik ile mücadele edeceğiz” Konuşmasında dilencilikle mücadele edileceğini söyleyen Vali Gül, “Dilencilik bütün kurumların, bu şehrin, bu şehirde yaşayan 16 milyonun ortak sorunu. O açıdan hem dilencilere yardım edilmemesi noktasında duyarlı olacağız, hem de dilencilik ile mücadele edeceğiz. Varsa ekonomik sorunları ortadan kaldıracağız. Aynı durum evsizler için de geçerli. Şehrimizin daha güvenli olabilmesi daha yaşanabilir olması için şehirdeki o asgari vatandaşımızın o asgari taleplerini yerine getirmemiz gerekiyor” dedi. Toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti.