Güneydoğu`nun en önemli tarih ve turizm kenti olan Şanlıurfa`ya gelen turist sayısında geçen yıla göre artış olduğu bildirildi.
Geçen yılın ilk 4 ayında; 110 bin 568 yerli, 6 bin 321 yabancı turistin geldiği Şanlıurfa`ya, bu yılın ilk 4 ayında; 113 bin 290 yerli, 8 bin 924 yabancı turistin geldiği öğrenildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, 2010 yılında toplam 400 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin geldiği bildirilirken, bu sayı 2011 yılında 600 bin`e ulaştı. Bu yıl ise, Şanlıurfa`ya 750 binin üzerinde turistin gelmesi hedefleniyor. Tarihi Harran Üniversitesi kalıntıları, Şuayb Şehri, Soğmatar ve Göbeklitepe gibi dünyaca
ünlü ören yerleri turistlerin uğrak yerleri olarak biliniyor. Hz. İbrahim`in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Platosu ve tarihi camileri ise, yerli-yabancı turistlerin en çok beğenilen adreslerinden biri. Tarihi konuk evleri ise, Şanlıurfa`ya gelen yerli-yabancı turistlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılarken, turistler, tarih kokan konuk evlerinde sıra geceleri ile yeni kültürlere şahitlik yapıyor.








