GENEL - 26 Nisan 2012 Perşembe 10:54

İZMİR KUŞ CENNETİ DAHA DA BÜYÜYECEK

A
A
A
İZMİR KUŞ CENNETİ DAHA DA BÜYÜYECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti ile Doğal Yaşam Parkı`nın bulunduğu bölgedeki Milli Emlak binasını da alarak Zooloji Müzesi ve Bilim Parkı`na dönüştürmek istediklerini açıkladı.
İzmir Kuş Cenneti`ni Koruma ve Geliştirme Birliği Meclis toplantısı, Büyükşehir Belediyesi`nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti ile Doğal Yaşam Parkı`nın birbirlerine itici güç olarak birlikte bir çekim merkezi oluşturduklarına dikkat çekerek, aynı bölgede bulunan Milli Emlak`a ait 14 bin metrekarelik eski bir binayı da almaları halinde burasını Zooloji Müzesi ve Bilim Parkı şeklinde değerlendirmek istediklerini açıkladı. Kuş Cenneti`nin içinde yer alan
binanın yetersiz olduğunu kaydeden Kocaoğlu, Menemen Belediyesi tarafından tahsis edilen 80 dönümlük arazi üzerinde içinde bilim merkezi de olacak yeni bir bina yapmak istediklerini ifade etti. Başkan Kocaoğlu, "Kuş Cenneti`ne gelenlerin araştırma ve gözlem yapacağı, uzun süre vakit geçirebilecekleri komplike bir binaya ihtiyaç var. Kuş Cenneti bu kent için büyük bir zenginlik ve bunu ne kadar geliştirirsek İzmir`e de katkısı o kadar büyük olur" dedi.
Birlik encümen üyelerinin seçildiği ve 2011 yılı faaliyet raporunun kabul edildiği toplantıya, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile meclis üyeleri ve birlik temsilcileri katıldı. Meclis toplantısında yapılan seçimde Birlik Encümeni Başkan Aziz Kocaoğlu, Hasan Türkmen, Veli Kasap, Serdar Aktop ve Gökhan Demirağ`dan oluştu.
KUŞ CENNETİ`NE HAYAT VEREN YATIRIMLAR
İzmir Kuş Cenneti`nde geçtiğimiz bir yıl içinde gerçekleştirilen çalışmalardan bazıları şunlar:
"6 bin 440 metrekarelik alan üzerine dünyanın en büyük flamingo adasının yapım çalışmalarına başlandı ve 2012 başında tamamlandı. 75 adet kaçak balıkçı kulübesi yıkıldı ve deltaya doğayla uyumlu, yeni kulübeler kazandırıldı. Delta içinde yer alan bozuk yollar düzenlendi. Mevcut 5 kilometrelik yola ek olarak, tamamen doğal malzemeyle 22 kilometrelik yol yeniden yapıldı. Bölgenin yapısına uygun ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Homa Dalyanı konusunda Ege Üniversitesi ile ortak çalışma yapıldı. Ayrıca
alandaki tatlı su sirkülasyonu için gerekli kanal temizlikleri yapıldı. Su kalitesi ölçümleri ve su kuşu sayımları düzenli olarak devam ediyor."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.