GENEL - 26 Nisan 2012 Perşembe 12:36

FİLYOS IRMAОI`NDA KAYIP 7 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

A
A
A
FİLYOS IRMAОI`NDA KAYIP 7 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Zonguldak`ta köprü faciasının ardından Filyos Irmağı`nda kaybolan 7 kişiyi arama çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor.
Çaycuma ilçesinde 6 Nisan`da köprünün çökmesi sonucu kayıp 15 kişiden 8`inin cesedinin bulunmasının ardından 7 kişiyi arama çalışmaları 20 gündür aralıksız sürdürülüyor. Zorlu koşullara rağmen köprünün yıkıldığı bölge ile ırmağın denize döküldüğü alan arasındaki balçıkta, sazlık alanda ve ırmak içerisinde kayıp cesetleri arama çalışmaları devam ediyor. Suyun bulanık olması nedeniyle su altını göremeyen dalgıçlar, elleri ve çubuklar yardımıyla cesetleri bulmaya çalışıyor. Irmağın köprünün yıkıldığı
bölgedeki kısmında yoğun akıntıya rağmen deniz polisleri, bölgedeki tüm taş ve kayaların altında kayıpları arıyor.
Çaycuma Kaykamamı Hasan Yaman, cesetlerin bulunabilmesi için ırmağın müsaade ettiği oranda her yöntem ve arama tekniğini kullanıldığını ifade etti. Suların çekilmesiyle birlikte ekiplerin çok ciddi bir çalışma içerisine girdiğini anlatan Kaymakam Yaman, "Olayın olduğu 6 Nisan tarihinden çalışmalar bugüne kadar aralıksız sürdü. İlk başlarda sularda ciddi bir sıkıntı vardı. Görüş mesafesi sıfır ve debi çok yüksekti. Bu günlerde debi miktarı düştü. Suların çekildiği alanlarda, ciddi bir çalışma yapılıyor.
Hem botla, su içinde dalgıçlarla, hem kıyıdan hem havadan hem de denizden çalışma yapılıyor. Denizden Sahil Güvenlik çalışmalarını yürütüyor. Kıyıda özellikle nehrin kenarında vatandaşlarımızın takılıp kalabileceği kayalık, çalılık ve ağaçlık alanlarda tek tek taranıyor. Ekipler sürekli, köprünün yıkıldığı noktadan, denize döküldüğü noktaya kadar arama, tarama faaliyetlerini defalarca yapmışlardı. Yine o çalışmanın bir devamı, yine oradaki kayalara takılma, kayaların altında kalma ihtimaline binaen o
taşların, kayaların altları, kenarları, dalgıçlar tarafından titizlikle kontrol edildi. Ama şuan itibari ile yeni bir kaybımıza ulaşamadık. Tüm imkanlarımızla, en kısa zamanda kayıplara ulaşıp, yakınlarına teslim etme gayreti içerisindeyiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.