DÜNYA - 26 Nisan 2012 Perşembe 14:32

3. ULUSLARARASI AVRUPA TRİATLON KUPASI VE ANTALYA ULUSAL TRİATLON YARIŞLARINA DOОRU

A
A
A
3. ULUSLARARASI AVRUPA TRİATLON KUPASI VE ANTALYA ULUSAL TRİATLON YARIŞLARINA DOОRU

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından 3.Antalya ITU Triatlon Avrupa Kupası ile 3. Ulusal Antalya Triatlon Yarışması 5 Mayıs`ta Antalya`nın Konyaaltı sahilinde start alacak.
Antalya`nın Konyaaltı sahillerinde Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenecek olan 3. Antalya ITU Triatlon Avrupa Kupası ile 3. Ulusal Antalya Triatlon Yarışmasının tanıtımı Türkiye Tiratlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, KONYSİAT Kurucu Başkanı İlhami Kaplan`ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye Triatlon Federasyonu`nun 2012 programında yer alan 3. Antalya ITU Triatlon Avrupa Kupası ile 3. Ulusal Antalya Triatlon Yarışması 5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Konyaaltı sahillerinde gerçekleştirecek. Turnuva ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Türkiye Tiratlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Uluslararası Federasyonun ilk kez bir ülkeye sezon içinde Uluslararası 3 müsabaka verdiğini söyledi. Avrupa Kupası`nın ilk ayağının 6 Mayıs Pazar günü Antalya`da gerçekleştirileceğini daha sonra İstanbul ve
yine Antalya`da son bulacağını ifade eden Hamdi Güneş, "Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Triatlon yarışmasında bazı ilkler yer alacak. Yarışları 2 güne aktardık. 5 Mayısta ulusal triatlon yarışması olacak. Bu ulusal ayağının ikinci etabında halk triatlon yarışması olacak bu kısma sağlık belgesi bisikletini mayosunu alan her vatandaş katılabilecek ayrıca bu halk triatlon yarışmasına eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen`de katılacak. 6 Mayısta ise uluslararası triatlon yarışması düzenlenecek" dedi.
6 Mayıs 2012 Pazar günü uluslararası Avrupa kupa yarışına 150 sporcunun katılacağını belirten Güneş, "Turnuvaya Avrupa Triatlon Federasyonu tarafında 150 triatlletle sınırlandırma kuralı bulunmaktadır. Sayı serbest olsaydı katılım daha yüksek olacaktı. Yarış alanında sponsorlarımız tarafında hazırlanan hediyeler çekiliş ile halkımıza dağıtılacaktır. Gelen izleyiciler hem yarışları seyredecekler hem de hediyeler kazanma şansını bulacaklar" diye konuştu.
Toplantıya katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise federasyon başkanı Hamdi güneşe teşekkür ederek 3. ulusal ve uluslararası triatlon yarışmasının Konyaaltı ve Antalya için çok önemli olduğunu belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.