YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 19:00

KESK EОİTİM-SEN`DEN HÜKÜMETE TEPKİ

A
A
A
KESK EОİTİM-SEN`DEN HÜKÜMETE TEPKİ

KESK`e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Mali Sekreteri Abdullah Karahan, AK Parti`nin 10 yıllık iktidarında emekçilerin ve halkın sıkıntılarını hiç önemsemediğini ileri sürdü. Hükümete tepki gösteren Karahan, "İşsizliğin, yoksulluğun büyüdüğü; ekonomik krizin işçiyi, emekçiyi ezdiği koşullarda ülkedeki milyonerlerin sayısının her geçen gün artması, AKP`nin hangi sınıfın hizmetinde olduğunu göstermektedir" dedi.
Eğitim-Sen Genel mali Sekreteri Abdullah Karahan beraberinde sendika genel basın yayın sekreteri Tuğrul Çulfa ve Balıkesir şube başkanı Suat Kılıç ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Hükümetin politikalarını eleştiren Eğitim-Sen yetkilileri, eğitim ve sağlık hakkına sahip çıkacaklarını söyledi. Grevsiz toplu sözleşmenin kabul edilemez olduğunu belirten Karahan, "Türkiye, uluslararası alanda, kamu emekçisinin sendikal hak ve özgürlüklerini yasaklayan, sınırlayan bir ülke olarak anılmanın utancını yaşamayı sürdürmektedir. Bunun son örneği grev hakkını içermeyen sınırlı toplu sözleşme düzenlemesinin ve çok sayıda yasağın yer aldığı 4688 Sayılı Kanun`da yapılan değişikliklerdir. 4688 Sayılı Kanun, kamu görevlilerinin örgütlenme hakkı, toplu pazarlık süreci, toplu pazarlığın içeriği ve sendikaların faaliyetlerini son derece yasakçı bir mantık üzerinden düzenlemiştir. Yapılan değişikliklerle, kamu emekçilerine toplu görüşmeden bile geri toplu sözleşme `hakkı` tanınmış, grev hakkı ise dolaylı olarak yasaklanmıştır. Sendikal örgütlenmenin, basın, yayın, düşünce ve ifade özgürlüğünün önüne her geçen gün yeni engeller çıkaranların, mücadeleci sendikalara baskı yapıp, yandaş sendikaları kollayanların, kamu emekçilerinin grev ve toplu sözleşme taleplerini görmezden gelmeleri, bizler açısından şaşırtıcı değildir. Ancak siyasal iktidarın kamu emekçilerinin haklı mücadelesinin sesini kısmak için gösterdiği çabanın karşılık bulamayacağı bilinmelidir. Tüm bunlara rağmen, uluslararası normlar ve onun güvencesinde olan sendikal hak ve özgürlükler ışığında, kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkının güvence altına alınması ve kamu emekçileri örgütlenmesinin önündeki yasal ve fiili engellerin bir an önce kaldırılması için yürüttüğümüz mücadeleye devam edeceğiz. Bizler bu topraklarda haklarımız için; insanca yaşam ve daha iyi çalışma koşulları için; parasız eğitim ve sağlık hakkımız için; eşit, özgür ve demokratik bir ülke için mücadele etmenin zor, bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. Ancak hiçbir güç, hiçbir tehdit, bizleri yürüdüğümüz yoldan ve savunduğumuz ilkelerden asla geri döndüremeyecektir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Evlenmek için durağa ilan astı Eskişehir’de bir otobüs durağına asılan, "Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim" ifadelerini içeren ilanı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Alt Geçidi’nin üst kısmında kalan otobüs durağına asılan bir ilan dikkat çekti. Kâğıtta, "Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim" şeklindeki ilanda iki cep telefonu numarasının yer aldığı görüldü. Durakta otobüs bekleyen bazı vatandaşlar yazıyı şaşkınlıkla okudu. İlanın gerçekten eş bulmak için mi yoksa şaka amaçlı mı asıldığı bilinmezken ilandaki numaralara cevap verilmediği öğrenildi. “Bunu görünce insan üzülüyor” Durak önünden geçerken yazıyı fark eden Bahattin Demirçalı isimli vatandaş, ilan karşısında şaşırdı. Durumun şaka olmasını ümit ettiğini belirten Demirçalı, “Bunu görünce insan üzülüyor. Telefon numarası da yazmışlar. Herhalde şakadır diye düşünmek istiyorum ben. Ya da birisi birisinden intikam almak için yapmamıştır inşallah. Eğer gerçekten bu kadar çaresizlikse ben üzüldüm. Bu güzel bir şey değil. Hem komik hem güzel değil. Hakikaten medeni cesaret kalmamış. Kağıtta, ’Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim’ yazıyor. Bir de iki tane telefon numarası bırakmış. Kimin telefonu bilmiyorum ama hakikaten komik. Ben şaka olduğunu düşünüyorum, inşallah sosyal deneydir diye inanmak istiyorum. Yani bu kadar da olmaz” dedi.
Kayseri Talas’ta şehre hizmet edecek engelli rehabilitasyon merkezi Talas Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanında başlatılan proje ve yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bunlardan biri olan ve şehirde önemli bir ihtiyacı karşılayacak Yunus Büyükkuşoğlu Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalarda sona yaklaşıldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, günün ilk ışıklarıyla birlikte merkezde incelemelerde bulundu. Başkan Yalçın, Talas Yukarı Mahalle’de mülkiyeti Talas Belediyesine ait arsaya hayırsever Yunus Büyükkuşoğlu tarafından yaptırılan ve toplamda 4 bin metrekarelik alana sahip olan merkezde gelinen son noktayı yerinde değerlendirdi. Başkan Yalçın, yakında birçok özel bölümüyle hizmet verecek merkezle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Yunus Büyükkuşoğlu beyin yaptırmış olduğu engelli rehabilitasyon merkezinin son aşamasındayız. Ben öncelikle Yunus Büyükkuşoğlu’na, bu arsanın teminine onay veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Yapım çalışmalarında artık sona geldik. Burasını Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edip Kayseri’ye çok önemli bir tesis kazandırmanın onurunu yaşayacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. Merkezde neler olacak? Bin 950 metrekaresi kapalı olacak merkezde terapi odaları, yaşlı bakım odaları, revir, seminer odaları, resim, akıl oyunları, müzik ve el işi atölyeleri, ortak sosyalleşme alanları, fizyoterapi odası, hipoterapi odası, spor alanları ve yüzme havuzu gibi bölümler yer alacak. Doğayla iç içe tasarlanan ve şehir manzarasına sahip olan merkez, engelli vatandaşların rehabilitasyonu açısından için önemli bir tesis olacak.