DÜNYA - 28 Nisan 2012 Cumartesi 19:06

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SÜPER FİNAL`DEKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

A
A
A
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SÜPER FİNAL`DEKİ İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu 2. hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor`u 4-2`lik skorla mağlup ederek 3 puanla tanıştı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu`nda kalan maçlarından maksimum puan alarak, UEFA Avrupa Ligi`ne katılmayı hedeflediklerini belirterek, "Başlama vuruşu ile birlikte atak oynayan, maçı arzulayan taraf bizdik. Golü de bulduk. Ancak arka arkaya yediğimiz 2 golle geriye düştük. 2-1 geriden gelerek Sivasspor gibi bir takıma karşı 4-2 galip kolay bir iş değil. Futbolcularım bunu
başardılar. Sivasspor`un 10 kişi kalması işimizi kolaylaştırdı. Ancak 10 kişi de kalsa Sivasspor takımı güçlü bir takım. Futbolcu arkadaşlarım inanarak galip geldiler. Gidebildiğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız. Gönlümüz kalan 3 maçı da kazanmak istiyor. Benim takımım inandıktan sonra bunu başarır. İnandıktan sonra Başaracağımız çok şey var" şeklinde konuştu.
Hakem kararlarının sorulması üzerine Erdem, "Kararlar doğrudur diye düşünüyorum. Ayrıca Sivasspor takımını centilmence mücadeleleri için kutluyorum. Futbol oyun kuralları içerisinde ve kardeşçe bir mücadele oldu" dedi.
Maçı değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Serhat Gülpınar, kazandıkları için mutlu olduklarını anlatarak, "İddiamızın sürmesi için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. İki taraf da futbol oynamaya çalıştı. Kazandığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Gökhan Süzen ise, maçı kaybetmeleri halinde yarışın gerisinde kalacaklarına vurgu yaparak, "İki haftadır kolay goller yedik. Bugün maçta ikinci yarı daha üstün oynadık. 10 kişi kalınca rakibimizin direnci düştü. Sivasspor`a karşı ikinci maçımızı da kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın hakemi Abdullah Yılmaz`ın kötü bir yönetim gösterdiğini söyleyerek, "Bugün buraya galibiyet için gelmiştik. Galibiyet için istediğimiz pozisyonları da bulduk. Kötü bir takıma karşı değil iyi bir takımla oynadık. Rakibimiz 10 kişi kalmamızı değerlendirdi. Bizim 10 kişi kaldığımızda daha disiplinli olmamız gerekirdi. Hakem inanılmaz şekilde kötü yönetim gösterdi. Kendini atan, küfür eden oyuncuya bu kadar mı tolerans gösterilir? Kesinlikle mağlubiyete
kılıf aramak için söylemiyorum. Penaltıyı kaçırdıktan ve 10 kişi kaldıktan sonra zaten mağlubiyeti hak ettik ama hakem yaptığı yanlışlarla sahaya damgasını vurdu. Hakemlerden yalnızca daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bize normal bir hakem versinler yeter. Maalesef bu sezon çok sayıda hakem hatasına maruz kaldık. Zaten sezon başından beri çok sayıda şeyle uğraşıyoruz. Biraz daha dikkatli olsunlar başka bir şey istemiyoruz. Daha kötü konuşmak lazım ama konuşamıyoruz. Hakem çok kötü bir yönetim gösterdi"
açıklamasında bulundu.
Kaçırdıkları penaltıyla ilgili olarak, takımın penaltıcısının Eneramo olmadığını ancak oyuncunun atmak istediğini belirterek arkadaşından izin aldığını ve atışı kullandığını anlatan Çalımbay, "Bizim için maçın kırılma anıydı. Rahatlıkla alabileceğimiz maçı kendi kendimize kaybettik" diye kaydetti.
Çalımbay, kendileri için hiç bir şeyin bitmediğini, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacakları 4. hafta maçını kazanarak iddialarını sürdüreceklerine inandığını söyledi.
Sivassporlu futbolcu Jan Rajnoch, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kendileri için üzücü şekilde bittiğini kaydederek, ``İlk yarıda maçı bitirebilirdik, üzgünüz`` diye konuştu.
Sivassporlu futbolcu Ziya Erdal ise önemli bir maçı kaybettiklerini belirterek, sonraki haftalarda alacakları neticelerle bu maçı telafi edeceklerine inandığını dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.