YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 11:40

BURSAGAZ`DAN ÖОRENCİLERE SEMİNER

A
A
A
BURSAGAZ`DAN ÖОRENCİLERE SEMİNER

Bursagaz Genel Müdür Asistanı Esin Yenilmez ve Kurumsal İletişim Birim temsilcisi Uzman Sosyolog Cengiz Acar, öğrencilere yönetici asistanlığını ve doğru meslek tercihini anlattı.
Ergin Ağaç Ticaret Meslek Lisesi Büro Yönetimi ve Sekreterliği bölümü tarafından organize edilen seminerde. 9. sınıf öğrencilerine bir yönetici asistanında olması gereken kabiliyetler ve iş hayatındaki pratik uygulamalar anlatıldı. Bursagaz Genel Müdür Yönetici Asistanı Esin Yenilmez, yönetici asistanlığının bir futbol sahasına benzediğini söyledi. Yönetici asistanının en önemli özelliğinin emin olması ve sır saklaması olduğunu vurguladı. Yenilmez, yönetici asistanlarının işinin ``çözüm üretmek``, ``yöneticinin taleplerini tam zamanında ve doğru şekilde karşılamak``, ``oluşabilecek riskleri önlemek ve korumak`` ve ``işleyişi planlamak`` olduğunu söyledi.
Bursagaz Kurumsal İletişim Birim temsilcisi Uzman Sosyolog Cengiz Acar ise, başarısızlığın beyinde başladığını söyledi. Acar, kendi eğitim hayatından örnekler vererek başladığı konuşmasında ilk, orta ve lise eğitiminde ortalamanın altında bir başarı gösterdiğini, daha sonraki süreçte çalışarak, inanarak ve hedefleyerek hayal ettiği yerlere nasıl geldiğini anlattı.
Acar, herkesin meslek seçimi konusunda korkuları olduğunu, ancak bundan kurtulmak gerektiğini söyledi. Herkesin "çok çalışırsam doktor veya mühendis olurum" düşüncesinin mantıken doğru gözükmesine rağmen gerçek hayatta mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Acar, ülkemizde her yıl yaklaşık 2 milyon insanın YGS sınavına girdiğini ve sadece en iyi 5 bin kişinin doktorluk gibi statüsü yüksek meslekleri kazanabildiğini hatırlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gençlik ve Spor Bayramı’nda Bursa’da yıldız yağmuru Bursa’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, ünlü sanatçıların konserleri ile coşku ile kutlanacak. 17, 18 ve 19 Mayıs’da yapılacak konserler ve çeşitli etkinliklerle Bursa’da meydanlar ünlüler geçidine sahne olacak. Bursa 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda yıldızlar geçidine sahne olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘Gençlik Şenliği’ etkinlikleri çerçevesinde Hüdavendigar Kent Parkı’nda kurulan sahnede birçok sanatçı şarkılarını seslendirecek. 18 Mayıs Cumartesi günü 21.00’da Hande Yener, 19 Mayıs Pazar günü 20.30’da Emre Fel ve 19 Mayıs Pazar günü 22.00’da Blok3 hayranları ile buluşacak. Nilüfer Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’da Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde Ceza, şarkılarını Nilüferliler için seslendirecek. Osmangazi Belediyesi, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Osmangazi Meydanı’nda 17 Mayıs Cuma günü saat 21.00’da Reckol, 18 Mayıs Cumartesi günü Emre Kaya, 19 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da ise ‘Haluk Levent Gençlik Konseri’ ile kutlayacak. Yıldırım Belediyesi kutlama programları çerçevesinde 18 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’da Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı’nda gerçekleştirilecek konser ile Bilal Sonses sevenleri ile buluşacak. Karacabey Belediyesi, 19 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da Karacabey Cumhuriyet Meydanı’nda ünlü pop sanatçısı Bengü konseri ile Gençlik ve spor bayramını coşku ile kutlayacak.
Manisa Şehit ve gazi ailelerinden aziz şehitler için mevlidi şerif Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesinin üyesi olan şehit anneleri, şehit eşleri ve gazi eşleri tarafından, mayıs ayında şehit olan ve ebediyete intikal eden gaziler için mevlidi şerif okutarak, pilav hayrı düzenledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi üyesi şehit anneleri, şehit eşleri ve gazi eşleri tarafından, mayıs ayı içerisinde şehadete eren Manisa nüfusuna kayıtlı şehitler Hasan Yarış, Tahir Aymaz, Osman Alp, Yaşar Doğan, Sefer Yıldız, Ali Osman Sarıçalı, Ramazan Ege, Timuçin Aladağ, Mustafa Kozak, Özcan Yıldız, Mahmut Kaygısız, Refik Aksoy, İsa Karaaslan, Oğuzhan Yılmaz, Ersin Bartan, Mustafa Özoğul, Hüseyin Özcan, Hakkı Erdoğan, Cevdet Şahin, Turan Geçkalmış, Ahmet Aran, Sunda Ün, Vedat Dayıoğlu, Hüdaverdi Özkan, Cüneyt Ecel, İsmet Tezel, Serbülent Kaya, Kemal Davulcu, Emin Karapınar, Hakan Acarkanlı, tüm aziz şehitler ve ebediyete itikal eden tüm gaziler için mevlidi şerif okunarak, dualar edildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan programda yaptığı açıklamada, “Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için canlarından, sevdiklerinden fedakârlık eden aziz şehitlerimizi unutursak kanımız kurusun. Şehit Aileleri ve Gaziler olarak aziz şehitlerimiz ve onurlu gazilerimizin hatıralarını yaşatmak için çalışıyoruz. Hiçbir zaman unutmamalıyız bizler bugün güven içerisinde yaşıyorsak bu aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz fedakârlığı sayesinde. Vatan uğruna millet uğruna şahadet şerbetini içen şehitlerimiz annesinden, eşinden, çocuğundan, geleceğinden vaz geçmiştir. Her vatandaşımız, şehidinin gazisinin gözünü kırpmadan yaptığı fedakârlılığı unutmayarak, vatanı milleti için hizmet etmeli, topluma fayda sağlamalı. Bugün burada Şehit Annelerimiz, Şehit Eşlerimiz ve Gazi Eşlerimizin vesilesiyle aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah her ay düzenli olarak aziz şehitlerimizin hatıralarını hatırlatarak, bu programlarımız devam edecek.” dedi. Okunan Mevlidi Şerif ve yapılan duaların ardından vatandaşlara şehitlerin ve gazilerin hayrına pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Programa Manisa Valisi Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü, Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun eşi Müzeyyen Kabukçu, Manisa İl Emniyet Müdürlüğünden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Güllü Kaçar, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürü Tayibe Afgün, Tunca Mahalle Muhtarı Suna Marangoz, şehit anneleri, şehit eşleri, gazi eşleri ve vatandaşlar katıldı.