GENEL - 29 Nisan 2012 Pazar 15:11

DOKTORLAR SANDIK BAŞINA GİDİYOR

A
A
A
DOKTORLAR SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Avrupa`nın ve Türkiye`nin en büyük tabip odası olan İstanbul Tabip Odası olağan seçimleri bugün yapılıyor. Oldukça heyecanlı geçen seçimde 3 grup yönetimi kazanmak için kıyasıya bir yarış içine girdi.
İstanbul Tabib Odası`nda seçim heyecanı sabah saatlerinde başladı. Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı`nın başını çektiği "Sağlıkta Birlik Grubu", Opr. Dr. İbrahim Sözen`in başında bulunduğu "Özgür Hekimler Platformu", ve uzun yıllardır yönetimde olan Dr. Taner Gören`in Demokratik Katılım Grubu yeni yönetimi oluşturmak için kıyasıya yarışıyor.
30 bin üyesi ile Avrupa`nın en büyük tabip odası unvanını elinde bulunduran İstanbul tabip Odasındaki seçimler, İstanbul`daki 30 bin hekim için adeta referandum niteliği taşıyor. Seçimlerin başlamasına rağmen stantlarını kapamayan gruplar, oyların kullanıldığı sırada broşürlerini dağıtarak oy toplamaya çalıştı.
İstanbul Tabip Odasının bir demokrasi şöleni yaşadığını belirten Demokratik Katılım grubu üyesi ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, "Hekimler kendi mesleklerine geleceklerine iş güvencelerine can güvencelerine sahip çıkmak üzere bugün demokratik haklarını kullanıyorlar. Demokrasinin birinci kuralı seçimdir. Bugün hekimler 2 yıl odayı yönetecek yönetimi seçecekler. Biz inanıyoruz ki hekimlerin tutumu bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hekim emeğini önceleyen, her türlü demokratik
talebi öne çıkaran ve hepsinden önemlisi iş güvencesine mesleki bağımsızlığına sahip çıkan bir yönetimi başa geçirecek" dedi.
Hekimlere birlik ve beraberliği vaat eden Özgür Hekimler Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Adayı Dr. Filiz Küçük ise, "Böyle bir grup ilk defa çıkıyor. Seçimlere daima 3 grup katılıyordu. Onlarda sağcı, solcu ve Milliyetçi hekimlerdi. Fakat bu bizi bölüyor. Zaten kurumsal olarak özel ve devlet olarak bölünmüş durumdayız. Bütün hekimler siyasi görüşümüz ne olursa olsun hastanelerde yan yana hasta bakıyoruz ve sorunlarımız ortak. Biz önce özgürlük sonra demokrasi diyoruz. Bizim hedefimiz sağcısı
solcusu bütün meslektaşlarımız ile kucaklaşmaktır" diye konuştu.
Tabip odalarının siyasi kurumlar olmadığını belirten Sağlıkta Birlik Grubunun başkan adayı Dr. Ali İhsan Taşçı ise seçimlerle ilgili şunları söyledi:
"Bu oda hekim hak ve menfaatlerini korumak üzere kurulmuştur. Burası hastalara daha iyi hizmet nasıl yapılır gibi konuların konuşulması gereken bir kurumdur. Bütün hekimler burada siyasi görüşü ne olursa olsun kendini içinde hissedebilmelidir. Mevcut yönetim bugüne kadar bu özelliği taşıyamamıştır. Tabip odaları bir kulüp mantığı ile yönetilmiştir. Biz seçimleri kazandığımız taktirde burayı hekimlerin hak ve menfaatlerini koruyan ve hastalara daha iyi nasıl hizmet yapılabilir konuşan bir oda yapacağız".
Bunlar Da İlginizi Çekebilir