YEREL HABERLER - 30 Nisan 2012 Pazartesi 16:31

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ GÜNEŞ SEMT PAZARINI TAMAMLIYOR

A
A
A
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ GÜNEŞ SEMT PAZARINI TAMAMLIYOR

Şahinbey Belediyesi pazarcı esnafı ile alışveriş yapan vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda alışverişlerini yapmasını sağlamak adına ilçe genelinde yapımına başladığı altı semt pazarından biri olan Güneş Semt pazarının inşaatını hızla tamamlıyor.
Şahinbey Belediyesi inşaatı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete girecek olan Deniz Uzay çatılı pazaryerinden sonra Güneş semt pazarını da tamamlıyor. İnşaat çalışması tamamlanmak üzere olan Güneş semt pazarı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "İlçemizde daha önce iki adet uzay çatılı Pazaryeri vardı. Bunlara ek olarak altı adet semt pazaryeri projelendirdik. Bunların ilki olan Deniz Uzay çatılı Pazar alanımız tamamlandı. Şuanda çevre düzenlemesi
yapılmaktadır. Yine yapımı devam eden Güneykent Pazar alanımızın inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yapımına başladığımız üçüncü pazar alanımız ise Güneş Mahallemizde. Burasını da önümüzdeki haftalarda tamamlanarak esnafımızın ve vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Amacımız pazarcı esnafımızın ve alışveriş yapan vatandaşımızın rahat ve huzurlu bir ortamda alışverişini yapmasını sağlamak. İlçemizde yeterli kapalı pazar alanı olmadığı için pazarcı esnafımız sokak aralarında pazar açıyor ve hem
pazarcımız hem de vatandaşımız yazın tozdan kışın yağmur ve çamurdan mağdur oluyor. Esnafımızın ve vatandaşımızın bu sorununu gidermek için Deniz, Güneş, Güneykent, İstiklal, Perilikaya ve Kılınçoğlu Mahalleleri olmak üzere altı adet semt Pazaryerimiz tamamlandığında bu sorunlar çözüme kavuşmuş olacak" dedi.
Güneş Semt pazarının 3 bin 820 metrekare alana sahip olduğunu kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "Pazar alanında zabıta noktası yanı sıra alanının sürekli kullanılması ve gençlerimizin spor yapması için 2 adet basketbol oyun alanı olacaktır. Böylelikle Pazar alanımız haftada sadece bir gün değil haftanın yedi günü hizmet vermiş olacak" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.