YEREL HABERLER - 30 Nisan 2012 Pazartesi 15:28

MİLLETVEKİLİ KÖPRÜLÜ ``1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN``

A
A
A
MİLLETVEKİLİ KÖPRÜLÜ ``1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN``

1 Mayıs`ın emek ve dayanışma günü olduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, işçi dayanışmasının sembolü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı`nın tüm yurtta coşkuyla kutlanmasını istedi.
İşçi sınıfının birlik, beraberlik ve dayanışma günü olarak kutladığı 1 Mayıs İşçi Bayramı`nın Türkiye`de mücadeleler sonucunda remi tatil ilan edildiğini kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, ``Bu kazanımla beraber bu yılda emek mücadelesinin, işçi dayanışmasının sembolü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı`nı tüm yurtta coşkuyla kutlayacağız. Her yıl olduğu gibi bu yılda bağımsızlıktan, cumhuriyetten, demokrasiden yana olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1 Mayıs kutlamalarına omuz omuza büyük bir sorumluluk içinde katılacağız. Sendikalı, sendikasız işçi ve memurlar, emekliler, çiftçiler, işsizler, gençler, kadınlar ve tüm vatandaşlar kendilerine yönelik tüm haksızlıkları, saldırıları durdurmak, gerici, emek düşmanı AKP anayasasına karşı mücadele etmek için alanlara çıkacaktır.`` dedi.
Hayatını kaybeden işçiler için meydanlarda olacaklarını aktaran Köprülü, ``Maden göçüklerinde hayatını kaybeden işçiler, gölette elektrik arızasını tamir ederken can veren işçiler ve inşaat çadırlarında yanarak hayatını kaybeden işçilerin acısını içimizde yaşayarak, onların haklı mücadelesini sürdürmek için emek ve dayanışma günü olan 1 Mayıs`ta tüm vatandaşlarımızı omuz omuza olmaya çağırıyoruz. 1 Mayıslar; işimize, ekmeğimize, vatanımıza ve cumhuriyete daha sıkı sarılacağımız günler olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle birlik, mücadele ve dayanışma bayramını yürekten kutluyorum.`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Kaya engelli İskender’in isteğini yerine getirdi İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, engelli vatandaş İskender Karataş’ın talebini geri çevirmedi. Sevgi Yolu’nda karşılaştığı Başkan Kaya’dan kullanılamaz hale gelen tekerlekli sandalyesinin değiştirilmesini isteyen Karataş’ın bu isteği kısa sürede yerine getirildi. Başkan Kaya, Sosyal Hizmetler Birimi ile birlikte yeni tekerlekli sandalyeyi Karataş’a bizzat teslim etti. Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan 49 yaşındaki Karataş’a 2 yaşında menenjit, 18 yaşında ise Parkinson teşhisi konuldu. Hastalığın ilerlemesiyle yürüyemez hale gelen Karataş uzun yıllardır tekerlekli sandalye kullanıyor. Artık kullanılamaz durumdaki sandalyesi, Belediye tarafından yenilenerek kendisine teslim edildi. Tekerlekli sandalye tesliminde Başkan Kaya ile sohbet eden Karataş, develeri çok sevdiğini belirterek Başkan Kaya’dan develerini görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Başkan Kaya, Karataş’ı en kısa sürede deve çiftliğine götürerek develerle buluşturma sözü verdi. Başkan Kaya ayrıca Karataş’ı yeni sandalyesiyle belediyeye davet etti. Teslimin ardından açıklama yapan Başkan Kaya, İskender Karataş’ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek, "İskender bizim çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Sandalyesinin artık kullanılamayacak durumda olduğunu gördük ve Sosyal Hizmetler Birimimiz ile birlikte yenisini kendisine teslim ettik. Bundan sonra da birimimiz kendisine her konuda destek olmaya devam edecek. Sosyal belediyecilik bizim en önemli önceliğimiz. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sorunlarına çözüm üretmek için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Manisa MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde Robotik Cerrahi dönemi başladı Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde ileri teknolojiye sahip Da Vinci X Robotik Cerrahi Sistemi hizmete alındı. Sistemle birlikte hastanede minimal invaziv (kapalı) cerrahi uygulamaları ileri teknoloji desteğiyle yapılmaya başlandı. Kurulan sistem sayesinde MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi, Türkiye’de robotik cerrahi teknolojisini aktif olarak kullanan 10. kamu üniversite hastanesi olurken, Manisa da Da Vinci robotik cerrahi sistemi bulunan 12. il olarak robotik cerrahi altyapısına sahip şehirler arasına girdi. Robotik cerrahi teknolojisi sayesinde Manisa ve çevre illerde yaşayan hastalar, ileri teknoloji ile gerçekleştirilen kapalı ameliyatlara artık kendi bölgelerinde ulaşabilecek. Yüksek hassasiyetle gerçekleştirilen bu operasyonlar; daha küçük kesiler, daha az kan kaybı, hastanede daha kısa kalış süresi ve hızlı iyileşme gibi önemli avantajlar sağlıyor. Sistem başta üroloji, genel cerrahi ile kadın hastalıkları ve doğum branşları olmak üzere birçok cerrahi alanda kullanılabilecek. Böylece hastanenin ileri cerrahi teknoloji kapasitesi güçlenirken, verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi de daha üst seviyeye taşınacak. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, robotik cerrahi sisteminin üniversite hastanesi için önemli bir adım olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Hafsa Sultan Hastanesinde ilk kez uygulanan robotik cerrahi yöntemiyle böbrek alma ameliyatı (nefrektomi) başarıyla gerçekleştirildi. Daha az ağrı, daha hızlı iyileşme ve yüksek hassasiyet sağlayan bu ileri teknoloji artık Manisa’nın hizmetinde. Emeği geçen tüm sağlık ekibimizi kutluyoruz. Robotik cerrahi sisteminin hizmete alınması hem sağlık hizmetlerinin niteliğini artıran hem de üniversitemizin bilimsel ve teknolojik altyapısını güçlendiren önemli bir yatırımdır. Bu altyapı aynı zamanda tıp fakültemizde yürütülen eğitim ve araştırma faaliyetlerine de katkı sağlayacaktır. Sürecin başından itibaren destek veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekilimiz Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu’na şehrimiz ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum."