YEREL HABERLER - 30 Nisan 2012 Pazartesi 21:17

KÜTAHYA GELİŞİM DERNEĞžİ TAŞERON SIKINTILARINI BAKAN FARUK ÇELİK`E İLETTİ

A
A
A
KÜTAHYA GELİŞİM DERNEĞžİ TAŞERON SIKINTILARINI BAKAN FARUK ÇELİK`E İLETTİ

Kütahya Taşeron Derneği temsilcileri, Kütahya Gelişim Derneği`ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Kamil Uludoğan taşeron işçiler derneğince kendilerine iletilen sıkıntıları Ankara ziyaretlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`e ilettiklerini bildirdi.
Kütahya Taşeron Derneği temsilcileri Kütahya Gelişim Derneğini ziyaret ettiklerini ifade eden Dernek başkanı Kamil Uludoğan ziyaretle ilgili şunları söyledi, ``Kütahya Taşeron derneği temsilci kardeşlerimizin ziyaretlerinde sıkıntılarını bizlere ilettiler.
Biz de gündemde olan Taşeron İşçilere Kıdem tazminatı ve bazı iyileştirmelerle ilgili Kütahya Gelişim Derneği olarak Ankara çıkarması yaptık. Kütahya Gelişim Derneği Proje Koordinasyon ve Dış İlişkiler Sorumlu görevini yürüten Ali Rıza Soyaslan ve Kütahya Ankara masası sorumlusu Yavuz Doğanay kardeşlerimizden oluşan heyetimiz Taşeron işçilere tanınacak özlük hakları ile ilgili Ankara`da bir dizi temaslarda bulundu`` dedi.
Uludoğan açıklamasını şöyle sürdürdü; ``Malumunuz üzere Türkiye`de taşeron kardeşlerimizin yaşadığı problemleri her geçen gün artmaktadır. İlk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ziyaret edildi ve taşeron sıkıntıları kendilerine iletildi. Sayın vekilimiz Tülay Kaynarca heyetimizi çalışma bakanı Faruk Çelik`le görüştürdüler. Sayın Bakanımıza, ``Türkiye`de tüm taşeron işçilerin gözü kulağı sizde. Taşeron işçi kardeşlerimizin sıkıntıları her geçen gün artmakta`` dediler. Gündemin yoğun olduğunu ifade eden Bakan Çelik; ``Kıdem tazminatı, kamuda çalışan taşeron işçilere yönelik özlük hakları gibi iyileştirme, ihale sürelerinin uzatılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Sabırla bekleyin. Yakında sizlere haklarınız noktasında iyileştirmeler sağlayacağız`` şeklindeki ifadelerini heyetimize iletmiştir. Bakanın açıklamasından çok olumlu izlenimler edindiğimizi ifade etmek istiyoruz. Temennimiz, taşeron işçi kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılar daha da büyümeden kısa sürede yasanın çıkması yönündedir. Kütahya Taşeron Derneği temsilci kardeşlerimizin ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir