YEREL HABERLER - 03 Şubat 2012 Cuma 16:11

DOĞAN ÜRGÜP MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
DOĞAN ÜRGÜP MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Muhtarlar Derneği’ndeki ziyarette yaptığı konuşmada, muhtarların demokratik sürecin çekirdeğini oluşturan toplumun önemli isimleri olduğunu ifade ederek, "Muhtarlar ülkede yerel yönetimlerin eli, kolu ve gözüdür. Bunun için Sivas Belediyesi yönetimi yaptığı her işte ve attığı her adımda mahallesinin muhtarlarıyla görüş alışverişinde bulunur ve düşüncelerine, fikirlerine önem verir. Bugün bu ziyareti gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz" dedi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp şehrin sorunlarına ve bu konuda yapılan çalışmalara da değinerek, "Sorunlarımız var ama sorunlarımızı çözme konusunda da çok güçlü bir irademiz, azmimiz, çalışmamız var. Mesai arkadaşlarımla geç saate kadar bu sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Hafta içi, hafta sonu demeden Sivas ve Sivaslılar için çalışmalarımızı büyük bir heyecan ve azimle yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyarette dernek yönetimi ile sohbet eden Ürgüp, Dernek Başkanı Koç’a birlikte çektirmiş oldukları fotoğrafı hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da Emirdoğan Çayı taştı Aydın’da günlerdir etkili olan yağışların ardından, Büyük Menderes Nehri’nden sonra çay ve dereler de taşmaya başladı. Efeler ilçe merkezine bağlı Umurlu’nun içinden geçen Emirdoğan Çayı taştı. Bölgede zarar oluşmadan, ekiplerin anında müdahalesi ile dere yatağı genişletilerek sel riskinin önüne geçildi. Meteoroloji’nin akşam saatlerinden itibaren etkili yağış uyarısının ardından Aydın’da adeta bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı. Özellikle Aydın’ın kuzeyinde dağlarda yaşanan şiddetli yağışla birlikte, Yukarı, Orta ve Aşağı Kayacık köylerinden akan derelerin toplandığı Emirdoğan Çayı’nın debisi bir anda yükseldi. Çayın Büyük Menderes Nehri ile buluştuğu noktada taşkın başladığını gören Umurlu Küme Evler bölgesindeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler, taşkın suları ev ve hayvan besihanelerine ulaşmadan dere yatağını temizleyip set oluşturdu. Gece saat 01.00 sıralarında başlayan çalışmaları AK Parti önceki dönem milletvekili ve Umurlu eski Belediye Başkanı Rıza Posacı da bizzat takip ederek, anında vatandaşların yardımına koşan ekiplere teşekkür etti. Emirdoğan Çayı’nda debinin aniden yükselerek dere yatağının suyu taşıyamaz hale geldiğini görünce 112’yi aradıklarını belirten Hakan Özer isimli vatandaş, "Sağ olsunlar, 112’yi aradık. Ekipler hemen müdahale ettiler. Şu anda bir sıkıntı kalmadı" diye konuştu. Bu arada yine Umurlu’dan geçen Musluca Çayı’nda da debinin köprü seviyesine kadar ulaştığı, bölgenin taşkın riski altında olduğu belirtildi.