ASAYİŞ - 25 Şubat 2012 Cumartesi 13:23

KOZAN`DA BARAJ İNŞAATINDAKİ PATLAMA

A
A
A
KOZAN`DA BARAJ İNŞAATINDAKİ PATLAMA

Adana’nın Kozan ilçesinde Gökdere barajında kaybolan işçiler için arama kurtarma çalışmaları devam ederken cesedine ulaşılan 2 işçi Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Gökdere barajı tünel kapağının patlaması sel sularına kapılan ve arama çalışmalarından ölü olarak bulunan Eyüp Altıntaş (28) ve Cumali Değirmenci’nin (28) cesetleri, Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazenin hastaneye getirildiği sırada hastanede bekleyen işçilerin yakınları ve arkadaşları buruk bir şekilde hayatını kaybeden işçilerin cenazelerini morga kaldırdılar.
Hayatını kaybeden Eyüp Altıntaş’ın amcası Hasan Altıntaş, olayda ihmal olduğunu ileri sürerek, "Ölen yeğenim Eyüp Altıntaş ile sürekli görüşüyordum. Kendisi baraj aşırı derecede su kaçırıyor ve düzensizlik var diyordu. Korkarak çalıştığını söylüyordu. Sızan suyun içinden makine ile kaçan suyun içinde zor çalışıyorum demişti. Bunu defalarca bana söylemişti. O kadar o kapaktan su kaçırmasına rağmen yetkililer demek ki bunu bile bile yapıyorlar gibi. Baraj yetkililerinden şikayetçi olacağız ve hakkımızı
arayacağız" dedi.
İşçilerin yakınlarından İlyas Akagündüz de, "Benimde iki kardeşim şirkette işçi olarak çalışıyor. Kardeşlerimden birisi hafriyat görevlisi olarak çalışıyor. Dün kardeşlerimden duyduğuma göre yüz metre yukarıdan su kaçaklarını engellemek için torbalar atılmış. Yaklaşık 150 torba atmışlar. İşçilerin yemek yediği sırada bir patlama olmuş ve işçiler verilen alarm üzerine oradan kaçışmışlar. Benim hafriyatçı kardeşim tam işini bitirmiş diğer kamyon girdiği sırada baraj kapağı patlamış ve o kamyoncu arkadaş
sel sularına kapılarak kaybolmuş. Ancak birkaç gün önce barajın kapağının su kaçırdığını söylüyorlardı ve tamir için uğraşıldığını duymuştum" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından 2 işçinin cesedi Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir