POLİTİKA - 25 Şubat 2012 Cumartesi 16:18

BAKAN ŞAHİN`DEN ŞEVKAT-DER`E TEPKİ

A
A
A
BAKAN ŞAHİN`DEN ŞEVKAT-DER`E TEPKİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "ŞEVKAT-DER’in ’Kadınlar silahlansın’ çağrısını şiddetle kınadığını belirterek, "Bizim silahla işimiz yok. Biz sevgi ile bu işi çözeceğiz. Şiddet şiddeti doğurur. Kesinlikle bunu kabul etmiyorum" dedi.
Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nin açılış töreni için Antalya’nın Alanya ilçesine gelen Bakan Şahin, AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Burada gazetecilerin soruların cevaplandıran Bakan Şahin, "ŞEVKAT-DER tarafından ’kadınlar silahlansın’ şeklinde çağrısı vardı. Ancak bu çağrıya dizi filmler uydu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine, "ŞEVKAT-DER’in bu çağrısını şiddetle kınıyorum. Bizim silahla işimiz yok. Biz sevgi ile bu işi çözeceğiz. Şiddet şiddeti doğurur. Kesinlikle
bunu kabul etmiyorum" dedi.
Dizilerdeki sistemle ilgili de bir çalışma başlattıklarını belirten Şahin, "Hem farkındalığı artırmak hem de halkımızın şikayet ettiği dizilerde Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu (RTÜK) daha hızlı bir şekilde aramak ve oradaki hukuki süreci hızlandırmak, hem de dizilerle ilgili süreci filmlerdeki gibi daha farklı yöntemlerle kaliteli hale getirmek için gayret içerisindeyiz" diye konuştu.
"Bu filmler yasaklanacak mı?" sorusuna da Bakan Şahin, "Halkın taleplerine göre hareket ediyoruz. Halk şikayet ediyor. Biz de çözüm makamıyız. Çözmeye çalışıyoruz" karşılığını verdi.
"DÜNYADAKİ EN KAPSAMLI, EN KORUYUCU BİR YASA OLARAK KARŞIMIZDA"
TBMM’ye sunulan aile içi şiddeti sonlandırmak için hazırlanan yasa tasarısına ilişkin bir soru üzerine ise Bakan Şahin, şunları söyledi:
"Koruyucu ve önleyici tedbirler. Koruyamadığımız ve önleyemediğimiz zaman nasıl müdahale edilecek. Yaşam hakkı nasıl korunacak? Burada mülki amirlerin görevi nedir? Savcılarımızın aile mahkemelerimizin görevi nedir? Bunların hepsi çok net. Detaylı bir şekilde yasal altyapıyı kuvvetlendirdik. Bakanlığımızın önemli bir koordinasyon görevi var. İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı hep beraber çalışan yeni bir sistem var. Biz de mali yardımdan tutun her türlü rehabilitasyon mekanizmasını koruyacak şekilde,
şiddet gören kadınlarımızın hızlı bir şekilde iş imkanı bulacak şekilde her türlü hukuki ve psikolojik desteği vereceğimiz büyük bir altyapıyı oluşturduk. Hukuk önemli ama uygulamalar da çok önemli. Sığınma evlerimizin sayısını artırırken, kapasiteleriyle birlikte kalitelerini de artırıyoruz. Yasayı incelediğiniz zaman şu ana kadar çıkmış dünyadaki en kapsamlı, en koruyucu bir yasa olarak karşımızda. İşin bütün muhataplarıyla konuşarak yasayı oluşturduk. İnşallah yaşam hakkını koruyan ve şiddetle
mücadelede önemli bir devrim olacak."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.