YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:16

AKŞAMSETTİN İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ`Nİ GEZDİ

A
A
A
AKŞAMSETTİN İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ`Nİ GEZDİ

Kütahya’da liselerin, Dumlupınar Üniversitesi’ne düzenledikleri tanıtım gezileri sürüyor. Daha önce değişik liseleri tanıtım programları çerçevesinde ağırlayan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, Kütahya Akşemsettin İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Bayram, okul idarecileri, öğretmeleri ve öğrencilerini Rektörlük Şeref Salonunda ağırladı.
Üniversite hakkında bilgiler veren Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan öğrencilere, “İdealleriniz varsa çalışır heyecan duyarsınız, heyecanınıza heyecan katacak rüyalarınız olsun, idealiniz olsun bunlar olursa bir yerlere gelirsiniz”
Dumlupınar Üniversitesinin aynı tarihlerde yola çıkan diğer üniversitelerden daha önde olduğunu, öğretim üyesi sayısının günden güne hızla arttığını belirterek, hedefleri ve projeleri konusunda bilgiler veren Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi’ni sadece Kütahya’nın değil önce Türkiye’nin daha sonra dünyada belli çalışmalarıyla, başarılarıyla anılan bir üniversite haline getirmek için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Dumlupınar Üniversitesi’ne gelen her öğrencinin en az bir yıl yabancı dil eğitimi alabilecekleri bir alt yapı hazırladıklarını kaydeden Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluş izninin çıktığını sözlerine ekledi.
Dumlupınar Üniversitesi’nin ODTÜ’den, Bilkent’ten farksız bir yer haline geleceğini kaydeden Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Üniversitede kurulacak olan çok kapsamlı merkezi laboratuarların, Kültür Kongre Sarayı’nın kurulmasıyla ve Altıntaş Hava Alanının açılmasıyla sadece Kütahya çapında değil birçok illerden Kongre yapmak ve termal tesislerden yararlanmak için Anadolu’nun güzel bir köşesi olan Kütahya’yı görmeye geleceklerini belirtti.
Rektör Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi’nde öğrencilerin mutluluğunun esas alındığını kaydederek, öğrencilerin dilek ve şikâyetlerine mümkün olduğunca önem verdiklerini, öğrencilerle yakın diyalog içerisinde bulunduklarını kaydetti.
Rektör Karaaslan öğrencilerin başarılı olması için bazı tavsiyelerde bulunarak ziyaretin anısına birer kalem hediye etti.
Akşemsettin İHL Müdürü Ömer Bayram da yaptığı konuşmada Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan’ın kendilerine gösterdiği ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirterek, “Bugün bütün imkanlar sizin önünüzde. Yarın geleceğiniz yerleri siz kendiniz tespit şansına sahipsiniz. “ diyerek, Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan’ın söylediklerini ve tavsiyelerini düşünmelerini istedi.
Akşemsettin İHL öğrencileri Rektörlük ziyaretinin ardından Üniversite’nin fakülte, yüksekokul ve laboratuarlarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir