YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 12:22

BEŞİKÇİ VAKFI YÖNETİCİLERİNDEN KURBANOĞLU`NA ZİYARET

A
A
A
BEŞİKÇİ VAKFI YÖNETİCİLERİNDEN KURBANOĞLU`NA ZİYARET

İsmail Beşikçi adına kurulan vakfın Başkanı İbrahim Gürbüz ve vakıf yöneticileri Diyarbakır merkez Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu’nu makamında ziyaret ederek, kentin sosyo-ekonomik ve siyasal gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Gürbüz, İsmail Beşikçi Vakfı’nın, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda araştırmalar yapmayı amaçladığını belirterek, "Vakfımız, İsmail Beşikçi ismini bir değer olarak kabul etmektedir. Vakfımızın bilimin, sanatın ve toplumun gelişmesine katkı sunacağına inanan herkeste büyük bir heyecan yarattığını biliyoruz. İsmail Beşikçi Vakfı’nın topluma bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda yeni ufuklar açmasını ve yeni deneyimler katmasını destekleyen, İsmail Beşikçi adına layık daha büyük projeler
gerçekleştirmek için duyarlı tüm kesimleri İsmail Beşikçi Vakfı gönüllüsü olmaya ve vakfımıza destek vermeye çağırıyoruz" dedi. Kurbanoğlu’na, İsmail Beşikçi’nin üniversite yılları ve Kürtlerle tanışma dönemleri ile ilgili bilgiler de veren Gürbüz, vakıf bünyesinde oluşturdukları kütüphaneyi yakında araştırmacılara açacak duruma getireceklerini kaydederek, bilim insanları için ödüller, öğrenciler için burs, uzun vadede de bir müze ve üniversite kurmak istediklerini anlattı. Selim Kurbanoğlu da, İsmail
Beşikçi Vakfı’nın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, böyle bir vakfın kurulmasının önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Kurbanoğlu, sosyolog İsmail Beşikçi’nin yapıtlarından Kürt toplumunun faydalandığını belirterek, "Kürt toplumunda İsmail Beşikçi’nin önemli bir yeri var. İsmail Beşikçi Vakfı, Kürt toplumunu sosyolojik olarak araştırmak isteyen araştırmacılar için önemli bir kaynak olacaktır" diye konuştu.
İsmail Beşikçi Vakfı yöneticileri ile Selim Kurbanoğlu’nun görüşmesi basına kapalı olarak devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1 Trendyol 1. Lig Play-Off 1. Turu’nda Çorum FK evinde Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. 2. turda Corum FK, Bodrum FK ile oynayacak. Maçtan dakikalar 6. dakikada Çorum FK’nın kullandığı köşe vuruşunda Yusuf Abdioğlu’ndan seken topla buluşan Toure’nin şutunda kaleci Gökhan gole izin vermedi. 33. dakikada Çorum FK’nın köşe atışında ceza sahası içinde Thomas topu ağlarla buluşturdu. 1-0 60. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Atakan Akkaynak meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-0 90+4. dakikada Kocaelispor’un kazandığı penaltıda topu başına geçen Candeias meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1 Hakemler: Emre Kargın, Hakan Karabalcık, Hüseyin Aylak Çorum FK: Hasan Hüseyin Akınay, Kerem Kalafat, Zargo Toure, Loick Landre (Michael Ologo dk. 46) , Ferhat Yazgan, Ahmet İlhan Özek (Ahmet Doğan dk. 89), Thomas Jacco Verheydt (Ahmet Sağat dk. 85), Michel Jan Nalepa, Hakan Barış (Atakan Akkaynak dk. 46), Bartolemeu, Erkan Kaş Yedekler: Ali Türkan, Michael Ologo Inainfe, Atakan Akkaynak, Gökhan Karadeniz, Suat Kaya, Eren Aydın, Adem Doğan, Massis Gülük, Sleyman Muş, Ahmet Sağat Teknik Direktör: Serkan Özbalta Kocaelispor: Gökhan Değirmenci, Emir Ortakaya, Yusuf Cihat Çelik, Candeias, Kouakou (Giorgi Breidze dk. 46 (Barış Alıcı dk. 50), Atila Turan, Mehmet Yılmaz (Giorgi Kharaishvili dk. 78), Amaral (Skhirtladze dk. 78), Josip Vukovic, Ramil Sheidaev, Yusuf Abdioğlu Yedekler: Harun Tekin, Cem Ekinci, Giorgi Kharaishvili, Giorgi Breidze, Bedirhan Yıkdız, İbrahima Breze Fofana, Davit Skhirtladze, Mesut Can Tunalı, Burak Öksüz, Barış Alıcı Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam Goller: Thomas (dk. 33), Atakan Akkaynak (dk. 60) (Çorum FK), Candeias (dk. 90+4 pen.) (Kocaelispor) Sarı kartlar: Atakan Akkaynak, Nalepa (Çorum FK), Yusuf Cihat Çelik, Mehmet Yılmaz, Emir Ortakaya (Kocaelispor)