GENEL - 28 Şubat 2012 Salı 13:09

DARÜŞŞAFAKA İÇİN SINAV BAŞVURULARI SÜRÜYOR

A
A
A
DARÜŞŞAFAKA İÇİN SINAV BAŞVURULARI SÜRÜYOR

Babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları için sınav başvuruları sürüyor.
2 Ocak 2012 tarihinde başlayan Darüşşafaka Giriş Sınavı’na başvurular 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü sona erecek. Sınav, 27 Mayıs 2012 Pazar günü saat 10.00’da 20 ilde yapılacak. Bütün çocukların iyi bir eğitim alma hakkı olduğuna inanan hayırsever kişiler tarafından 1873’te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği 120 öğrencinin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılıyor ve onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor.
Tüm öğrencilerini 11. ve 12. sınıfta üniversiteye hazırlık için dershaneye gönderen Darüşşafaka, üniversiteyi kazandıklarında da burs desteğini sürdürüyor.
Adaylarda aranan şartlar şöyle:
- Babasının hayatta olmaması.
- Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması.
- Ocak 2002 ve sonrası doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
- 2011- 2012 Eğitim - Öğretim Yılında üçüncü sınıf öğrencisi olması.
- Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması.
- T.C. vatandaşı olması.
2011-2012 Eğitim-öğretim yılı Darüşşafaka tanıtım toplantıları ise şu program dahilinde yapılacak.
2 Nisan
Konya (Konya Meram Anadolu Lisesi), Denizli (80.yıl Öğretmenevi), Samsun (Samsun Öğretmenevi)
3 Nisan
Afyon (Afyon Lisesi), Kütahya (Kütahya Öğretmenevi), Aydın (Aydın Halk Eğitim Merkezi)
4 Nisan
Eskişehir (Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi), Kayseri (Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu)
9 Nisan
Balıkesir, (Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Kültür Merkezi), Malatya (Malatya Öğretmenevi) Bitlis (Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü), Şanlıurfa (Koç İlköğretim Okulu) Erzurum (Erzurum Lisesi), Adana (Seyhan Taşkent İlköğretim Okulu)
10 Nisan
Bursa (Merinos İlköğretim Okulu) Van (Merkez Koç İlköğretim Okulu) Diyarbakır (İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu) Ağrı (Hürriyet İlköğretim Okulu),
Kahramanmaraş (Kahramanmaraş Öğretmenevi),
11 Nisan
Mardin (Mardin Öğretmenevi), Mersin (Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi),
13 Nisan
İstanbul (Darüşşafaka Tim Show Center Maslak)
Sınavın yapılacağı okullar ise şöyle:
ADANA (İsmet İnönü İ.Ö.O), AĞRI (Alparslan İ.Ö.O), ANKARA (Metin Emiroğlu İ.Ö.O), ANTALYA (Başöğretmen Atatürk İ.Ö.O), BURSA (Setbaşı İ.Ö.O), DENİZLİ (Gazi İ.Ö.O), DİYARBAKIR (Ali Emiri İ.Ö.O), ERZURUM (İsmet Paşa İ.Ö.O), GAZİANTEP (Abdullah Kepkep İ.Ö.O), İSTANBUL (Darüşşafaka Eğitim Kurumları), İZMİR (Merkez Halit Bey İ.Ö.O, KAYSERİ (Besime Özdereci İ.Ö.O), KONYA (Mümtaz Koru İ.Ö.O), MALATYA (Atatürk İ.Ö.O), MERSİN (Tevfik Sırrı Gür Lisesi), SAMSUN (Merkez Alparslan İ.Ö.O), SİVAS (Behrampaşa İ.Ö.O),
ŞANLIURFA (Bahçelievler İ.Ö.O), TRABZON (Cudibey İ.Ö.O), VAN (Merkez KOÇ İ.Ö.O)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.