GENEL - 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:46

MİLYONLARCA İŞÇİYİ İLGİLENDİREN DAVA DANIŞTAY YOLUNDA

A
A
A
MİLYONLARCA İŞÇİYİ İLGİLENDİREN DAVA DANIŞTAY YOLUNDA

Bursa’da sendikacılar, adliye önünde eylem yaparak memurla işçi arasındaki maaş dengesizliğinin ortadan kaldırılması için açılan davanın reddedilmesi üzerine Danıştay’a müracaat ettiklerini duyurdu. BATİS Genel Başkanı Metin Burak, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu davayı gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceklerini söyledi.
Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası (BATİS) üyeleri, memurla işçi arasındaki maaş dengesizliğinin ortadan kaldırılması için Başbakanlık ile Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı aleyhine Bursa’da açtıkları davanın reddedilmesi üzerine Danıştay’a müracaat ettiklerini, adliye önünde yaptıkları eylemle duyurdu. Sendikacılar, pankart açıp slogan atarak adaletsizliğin giderilmesini ve eşitlik istediklerini söyledi.
BATİS Genel Başkanı Metin Burak, son 12 yılda işçi ile memur arasındaki maaş farkının 37 liradan 930 liraya çıktığını ifade ederek, "Açtığımız bu dava da reddedilirse bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve asgari ücretin açlık sınırının üstüne çıkarılması için AİHM’ye gideceğiz. BATİS ve BAMİS üyelerinin başlattığı milyonlarca işçi ve işsizi ilgilendiren bu onurlu mücadeleyi desteklemek, tarihi bir görevdir. Emekten yana olan herkesi mücadelemizi desteklemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ellerinde pankartlarla sloganlar atan yaklaşık 20 kişi, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.