DÜNYA - 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:55

HUMUS YANIYOR!

A
A
A
HUMUS YANIYOR!

Suriye ordusunun başta Humus olmak üzere birçok kentte sürdürdüğü operasyonlar gün geçtikçe ağırlaşmaya başladı. Özellikle Humus’un Bab-ı Amr mahallesinde son 2 günde 250’den fazla kişinin öldürüldüğü bildiriliyor.
Beşar Esad’a bağlı ordu birliklerinin Humus kentinde yaptıkları operasyonlar sürüyor. Beşar Esad’ın kardeşi Mahir Esad’ın bizzat yürüttüğü operasyonlarda son 2 günde 250’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Özellikle Humus’un Bab-Amr mahallesini ağır top atışına tutan ordu birliklerinin, 2 gün önce Kızıl Haç ve Kızılay’ın girişimleriyle çatışma bölgesinden dışarı çıkmak isteyen sivilleri de hedef aldıkları öğrenildi. Aralarında gazetecilerin de olduğu gruba roketli saldırı düzenleyen ordu
birlikleri 63 kişiyi öldürdüler. Yabancı gazeteciler de dahil olmak üzere birçok kişi ise yaralı olarak saldırıdan kurtuldu.
ORDU BİRLİKLERİ KARA HAREKATI BAŞLATTI
Son 1 aydır ağır topçu atışına tutulan Humus ve bağlı mahallelere Suriye ordusuna bağlı askeri birliklerin kara harekatı başlattığı da gelen bilgiler arasında. Özellikle son günlerde artan bombardımandan sonra kara harekatının başlayacağı da tahmin ediliyordu.
DIŞ DÜNYAYLA BAĞLANTI KESİK
İnternet ve uydu telefonu sayesinde dış dünyayla bağlantı kurabilen Humusluların anlattıkları ise dehşet verici. Yaklaşık 1 aydır dış dünyayla bağlantısı kesilen Humus ve mahallelerinde yiyecek ve içme suyu sıkıntısı çekildiği ifade ediliyor.
AMATÖR VİDEO GÖRÜNTÜLERİ YAŞANANLARI GÖSTERİYOR
Humus’ta ağır bombardıman altında yaşam mücadelesi veren kişilerin amatör kameralarla çekip, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla dünyaya duyurdukları görüntüler ve fotoğraflar ise yaşananları gözler önüne seriyor.
BM: ŞU ANA KADAR 7 BİN 500’DEN FAZLA ÖLÜ VAR
Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan son açıklamalarda ise Suriye’de geçtiğimiz yıldan itibaren başlayan operasyonlarda şu ana kadar 7 bin 500’den fazla kişinin hayatının kaybettiği ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.