POLİTİKA - 29 Şubat 2012 Çarşamba 16:16

MERVE KAVAKÇI`YA İADE-İ İTİBAR TARTIŞMALARI

A
A
A
MERVE KAVAKÇI`YA İADE-İ İTİBAR TARTIŞMALARI

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, şahsi kanaatinin Merve Kavakçı’nın milletvekili özlük haklarından tamamıyla yararlandırılması yönünde olduğunu belirterek, TBMM Başkanlık Divanı’nın da bu konuda çalışma yapması gerektiğini söyledi.
Meclis’te gazetecilerin ’Merve Kavakçı’nın özlük haklarının iade edileceği’ haberleriyle ilgili sorularını cevaplandıran Uslu, milletvekili seçilmiş olmanın mazbatayı almakla başladığını söyledi. TBMM Başkanlık Divanı’nın geriye doğru karar almasının mümkün olup olmadığını ise bilmediğini belirten Uslu, konunun hukuki bir sorun olduğunu söyledi. Uslu, "Şahsi kanaatim, Merve Hanım’ın milletvekili özlük haklarından tamamıyla yararlandırılması gerektiği şeklinde. Çünkü neresinden bakarsanız bakın, ne insani
ne hukuki ne ahlaki bir manzaradır" dedi.
Seçilmiş milletvekilinin parlamentodan atılmasını isteyenlerin, bugün Meclis Başkanından seçilmiş olduğu halde meclise gelemeyenlere sahip çıkmasını istemelerinin çelişki olduğunu da belirten Uslu, "Milletvekili olarak cezaevindeki insanlar için ’madem bu meclisin mensubudur, sahip çıkılmalıdır’ diyenler, Merve Kavakçı olayında sessiz kalmayı yeğliyorlar. Oysa eğer akıl ve vicdana uygun bir davranış söz konusu olacaksa, o zaman seçilmiş olma hakkına sahip olan herkesin hakkının teslim edilmesi gerekiyor"
diye konuştu.
Kavakçı’nın özlük haklarını iadesi konusunun TBMM Başkanlık Divanı gündeminde olmadığını da kaydeden Uslu, "Ama böyle bir çalışma olabilir, olması gerekir" diye konuştu.
Hala bugün yüz kızartan uygulamalar olmuşsa, bu uygulamaları yapanların, bu talimatları verenler açığa çıkartılması gerektiğini belirten Uslu, "Bakanlar Kurulu’nun milletvekilleriyle ilgili aldığı kararlar yok hükmündedir. Mazbatayı alıp meclise gelmesi, seçilmesinin kesinleşmesi, milletvekili özlük haklarından yararlanmak için yeterli nedendir. Sonradan alınmış kararların geriye işletilmesi çabası biraz zoraki yorumdan, çabadan ibarettir" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü belediyeye eşya bağışlayan vatandaşların eşyalarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Yunusemre Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan ikinci el ev eşyası hizmetiyle yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Eşya bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kullanılabilir durumda olan ev eşyaları müdürlük ekipleri tarafından adreslerinden alınarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Yapılan hizmetin vatandaş odaklı olduğunu belirten bağışçı Abudder Yıllık yapılan bağışların gerekli yerlere ulaştığını belirtti. Yıllık, “Evimizde bulunan eşyaları yenilemiştik. Kullanılabilecek durumda olan ev eşyalarımızı da belediyemiz ikinci el ev eşyası dağıtımı yapan ekiplerimize teslim ettik. Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizin destekleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşımıza bu eşyaların ulaştırılacak olması bizi memnun etti. Yapılan hizmetten dolayı belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar taleplerini 444 62 09 numaralı Yunusemre Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden belediyeye iletebiliyor. Aynı zamanda vatandaşlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelerek dilekçe ile de başvuruda bulunabiliyor.