YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 16:24

VAN`DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MİTİNGİ HAZIRLIĞI

A
A
A
VAN`DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MİTİNGİ HAZIRLIĞI

Van’da düzenlenecek olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi için, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyeleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bostaniçi beldesinin farklı mahallelerinde düzenlenen toplantılarda kadınlarla bir araya gelen DÖKH aktivistleri, 8 Mart’ta yapılacak olan mitingin önemine dikkat çekerek katılım çağrısında bulundu. Ev ziyaretleri ile gerçekleştirilen kadın toplantılarına katılarak 8 Mart’ın önemine değinen Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, 8 Mart’ın kadınlar için çok önemli olduğunu dile getirdi. 8 Mart’ın kadınların her türlü şiddet ve baskıya başkaldırı yaparak özgürlüğü için mücadele ettiğini ifade
eden Ergüneş, "Aylardır yoğun toplantılar düzenleyerek 8 Mart’a hazırlanıyoruz. Bu yıl özgürlük şiarı ile meydanlara çıkacağımız 8 Mart’a her kesimden ve tüm kadınlardan destek bekliyoruz. 8 Mart’ta Kürt kadınları olarak meydanları doldurarak artık yaşanan tüm baskı ve köleliğe ’dur’ diyeceğiz. Bu yıl 8 Mart’a yakın bir tarihte bedenini açlığa yatıran, 15 gündür süresiz açlık grevi başlatan Şırnak Milletvekilimiz Selma Irmak, tıkanan sürece, yaşanan baskı ve keyfiyetçi uygulamalara ’dur’ diyerek
gereken cevabı vermiştir. Kürt kadını her zaman zulmün ve baskının karşısında durarak sisteme, onu elde etmek isteyen, onu köleleştirmek isteyen düşünceye boyun eğmediği gibi ona gereken cevabı vererek ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir. 8 Mart’ın barış ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir dönemin başlangıcı olmasını umut ediyoruz. Bunun için çok çalışıp o umut ettiğimiz yarınlara da kavuşacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da geleneksel bamya çorbası etkinliği Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Akdeniz Konyalılar Federasyonu’nun düzenlediği ‘Geleneksel Bamya Çorbası Etkinliği’nde Konyalı vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Vekili Özdemir, bu etkinlikte bir çorbayı paylaşmaktan ziyade; bir geleneğin, memleket özleminin ve güçlü bir dayanışma kültürünün paylaşıldığını ifade etti. Akdeniz Konyalılar Federasyonu’nun ‘Geleneksel Bamya Çorbası’ etkinliğine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir’in yanı sıra Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Akdeniz Konyalılar Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve federasyon üyeleri katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Vekili Özdemir, Antalya’nın farklı şehirlerden gelen insanların kendi kültürlerini koruyarak ortak bir kent kimliği oluşturduğu çok özel bir şehir olduğunu belirtti. Konyalı vatandaşların kente kattığı emek, alın teri ve değerlerin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekti. "Bu sofralarda çok güzel dostluklar kuruluyor "Sizler burada yalnızca bir çorbayı değil; bir geleneği, bir memleket özlemini ve güçlü bir dayanışma kültürünü paylaşıyorsunuz" diyen Başkan Vekili Özdemir, şunları söyledi "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel çeşitliliği büyük bir zenginlik, hemşehrilik hukukunu ise en güçlü bağımız olarak görüyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in sizlere her zaman gösterdiği samimiyet ve önemi bizler de aynı anlayışla sürdürüyoruz. Bu sofralarda kurulan dostluklar ve bu buluşmalarda güçlenen birlik duygusu, bizim en büyük umudumuzdur. Hiç kimseyi doğduğu yere, inancına, mezhebine ya da ırkına göre ayırmadık, ayırmayacağız." Başkan Vekili Büşra Özdemir, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Mevlana’nın Konya’dan insanlığa miras bıraktığı; adaletin, kardeşliğin ve insan sevgisinin en güçlü ifadesi olan ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ çağrısını bugün de yaşatan ve bu anlamlı geleneği yıllardır sürdüren Akdeniz Konyalılar Federasyonu’na ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum." Etkinliğin sonunda Başkan Vekili Büşra Özdemir, Akdeniz Konyalılar Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz’e ev sahipliği için teşekkür ederek katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kocaeli 3 haftada 10 tramvay, 68 otobüs ve 42 iş makinesi hizmete alındı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son 3 haftada 10 tramvay, 68 otobüs ve 42 iş makinesini hizmete aldı. Başkan Büyükakın, tamamen öz kaynaklarla alınan yeni araçların önünde verdiği pozu, "Miras değil alın teri" notu ile paylaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir yandan dev projelerle kenti kalkındırırken, diğer yandan vatandaşa daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek adına araç filosunu güçlendiriyor. Bu kapsamda, son 3 haftada yeni tramvaylar, otobüsler ve iş makineleri hizmete alındı. Üstelik bunların tamamı, belediyenin kendi öz kaynakları ile Kocaeli’ye kazandırıldı. Yeni araçların önünde poz veren ve bunları sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Tahir Büyükakın, milletin kaynağını yine millet için harcadıklarını belirtti. 3 haftada 3 hizmete alım töreni Toplu taşımada yüzde 14 olan raylı sistem payını artırmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 5 Aralık’ta düzenlediği törenle, 10 yeni tramvay aracını Kocaelililerin hizmetine sundu. Böylece kent genelindeki tramvay aracı sayısı 18’den 28’e yükseldi. 16 Aralık’ta ise 68 belediye otobüsü hizmete alındı. Çevre dostu, konforlu ve son model otobüsler ile birlikte filodaki otobüs sayısı 750’ye yaklaştı. Büyükşehir belediyesi son olarak dün 42 yeni iş makinesini filosuna kattı. Yol bakımı, kar temizleme, asfalt yama ve hafriyat çalışmalarında kullanılacak yeni araçlar ile birlikte toplam iş makinesi sayısı 352’ye yükseldi. Büyükakın: Miras değil alın teri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, belediyenin öz kaynakları ile alınan yeni araçların önünde poz vererek hem büyük bir gurur yaşadı hem de kente yaşattı. Söz konusu pozu "Miras değil alın teri" notu ile paylaşan Başkan Büyükakın, "Çalışıyoruz, alıyoruz. Milletimizin kaynağını yine milletimizin hizmetine sunuyoruz. Çalışınca oluyor" ifadesini kullandı.
Ankara Milli Şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 89. yılında Taceddin Dergahı’nda anıldı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 89. yılında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ev sahipliğinde İstiklal Marşı’nın kaleme alındığı Taceddin Dergahı’nda düzenlenen programla anıldı. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete irtihalinin 89. yılında, İstiklal Marşı’nı yazdığı Ankara’nın Altındağ ilçesi Hacettepe mahallesinde bulunan Taceddin Dergahı’nda dualar eşliğinde anıldı. Düzenlenen anma programına Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, şairler, yazarlar, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından, öğrenciler İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını seslendirdi. Burada konuşma yapan TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan faniliği ve dünyadaki acizliği, hakiki ebediyetin ise şöhretle değil rahmetle anılmakta olduğunu anımsatarak Ersoy’un sesinin milletin vicdanında hala yankılandığını, dizelerde geçen rahmetin bu mekanın duvarlarında yaşamaya devam ettiğini kaydetti. Bugünün bir yas günü olmadığını, emaneti sürdürme kararlılığı olduğunu , bu meşale ve ocağın sönmeyeceğini dile getiren Arıcan, "Ebediyet budur, rahmetle anılmak diyordu. Bu rahmete bir şahadet, bir sadakat, göstermek için Taceddin Dergahı’nı bir müze olarak görmüyoruz. Bu mekan bizim için ahlak mektebi, vicdan evi, Milli Mücadele’nin ruh cephesi, manevi kaynağı olmuştur" dedi.