YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 17:19

KAZADA ÖLEN ÜNİVERSİTELİ KIZIN ARKADAŞLARI EYLEM YAPTI

A
A
A
KAZADA ÖLEN ÜNİVERSİTELİ KIZIN ARKADAŞLARI EYLEM YAPTI

Manisa’da, geçen günlerde karşıdan karşıya geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencisi Nuriye Bozkurt’un arkadaşları, kaldığı yurdun önünde eylem yaptı.
CBÜ öğrencisi Nuriye Bozkurt’un arkadaşları, Bozkurt’un kaldığı bir yurdun önünde eylem yaptı. Yurt önünde toplanan 50 kişi adına konuşan CBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Genç, adalete güvendiklerini belirterek şöyle konuştu: "Trafik terörü diye atfettiğimiz bu durum bugün bizlerinde başına gelmiş olup geçen cuma günü Nuriye Bozkurt adlı arkadaşımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Biz Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri olarak bu olayın kazadan ziyade merhamet duygularının çiğnendiği ve tüm insani değerlerin
ayaklar altına alındığı bir vahşet olarak görüyoruz. Sürücünün olay esnasında frene basmayarak biran önce oradan uzaklaşabilmek amacıyla arkadaşımız Nuriye Bozkurt’u aracın altında metrelerce sürüklediği görgü tanıklarının da şahitliği ile sabittir. Şoför vicdani davranıp Nuriye’nin feryatlarına kulak verseydi ve frene basmış olsaydı arkadaşlarımızın belki bir kurtulma şansı olabilirdi. Fakat şoför, kardeşimizin tüm o çığlıklarına rağmen frene basmak şöyle dursun, kaçmak için daha da hızlanmış olayı kaza
boyutundan alıp cinayet boyutuna taşımıştır."
Bu dava hakkında verilecek kararın bundan sonra yaşanacak benzer olaylarda caydırıcı bir unsur olacak ya da bir örnek teşkil edeceğini anlatan Genç, şunları söyledi: "Bizlerin temennisi acılı annemizin göz yaşları kurumadan bu fiili işleyen caninin en ağır cezaları almasıdır. Bu konuda yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır. Vefat eden kardeşimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diler ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Nuriye kardeşim seni unutmadık, unutmayacağız ve her zaman gönüllerde olacaksın."
Bozkurt’un yurttan arkadaşları adına konuşan Dilek Bütüner ise yurdun bulunduğu noktanın çok ters bir yerde olduğunu iddia ederek sözlerine şöyle devam etti: "Bu acı olaydan sonra yurtta bulunan bütün arkadaşlarımız ne yurda girmek ne de bu caddeyi görmek istiyor. Onun gülen yüzü, melek yüzü hep karşımızda. Biz burada arkadaştan öte aile olduk. Hiç birşey acılarımızı dindiremeyecek. Hiç birşey Nuriye’mizi geri getirmeyecek."
Herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini anlatan Bütüner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha ne kadar Nuriyeler feda edilecek daha ne kadar can yanacak. Yine böyle sonlar görmemek için yurdun önüne gereken önlemlerin alınması daha da önemlisi yurdun daha güvenli bir yere taşınmasını istiyoruz. Madem burada devlete emanetiz, emanete sahip çıkılmasını, gerekenlerin yapılmasını haklı olarak istiyoruz."
Öğrenciler daha sonra Bozkurt’un fotoğrafını yurdun merdivenlerine yerleştirerek, ellerindeki karanfilleri fotoğrafın önüne koydular. Bazı öğrenciler ise gözyaşlarına hakim olamadı.
OLAYIN GEÇMİŞİ
24 Şubat günü Şehitler Mahallesi Mehmetçik Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmeye çalışan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Nuriye Bozkurt’a, 23 yaşındaki Hasan Ö. idaresindeki 45 FR 888 plakalı otomobil çarptı. Olay yerinde hayatını kaybeden genç kız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Genç kıza çarpan ve ehliyetsiz olduğu tespit edilen Hasan Ö. ise kazadan bir süre sonra babası Abdülmecit Ö. tarafından polise teslim edilmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da ’mali müşavir’ operasyonu: 21 tutuklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlediği tespit edilen ve gözaltına alınan 37 kişiden 21’i tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak 2020-2021 yıllarında 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlediği tespit edilmişti. Soruşturma kapsamında komisyon karşılığında mali müşavirler veya şirket yöneticileri aracılığıyla bağlantı sağlanan şirketlere sahte fatura temin edildiği ve bu sahte faturaların şirketler tarafından kullanılarak yasal defterlerine kaydetmek yoluyla kurumlar vergisi beyanlarında gider gösterildiği de belirlendi. Şüphelilerin haksız şekilde KDV iadesi alarak devleti 2020-2021 yılı arasında yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları belirlenmişti. Örgütsel faaliyet çerçevesinde hareket ettiği tespit edilen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik A.Ş ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş’nin yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş ve 37 şüpheli gözaltına alınmıştı. 6 kişinin yakalama çalışması ise sürüyor. Emniyette işlemleri tamamlanan 37 şahıs, adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 21 şüpheli tutuklandı, 16 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara TŞOF Genel Başkanı Yiğiner, yenilenen Kırıkkale tesisinin açılışını gerçekleştirdi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, restorasyonu tamamlanan Kırıkkale Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri’nin açılışını; TŞOF Yönetim ve Denerim Kurulu üyeleri, ESOB başkanları, Ankara, Aksaray, Çorum, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde ve Yozgat il ve ilçe şoförler odası başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Açılış kapsamında Genel Başkan Yiğiner, yürütülen tadilat çalışmaları hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Restoran, tuvaletler, yerden ısıtma sistemi, iç ve dış cephe düzenlemeleri ile ibadet ve dinlenme alanlarında tamamlanan çalışmaların, tesisin konfor ve işlevselliğini önemli ölçüde artırdığı vurgulandı. Kurdele kesiminin ardından yenilenen tüm alanları başkanlar ve yöneticilerle birlikte gezen Genel Başkan Yiğiner, tesisin ulaşım teşkilatına ve vatandaşlara daha nitelikli hizmet sunacağını ifade etti. Açılış sonrası gerçekleştirilen istişare toplantısında ise esnafı yakından ilgilendiren korsan taşımacılıkla mücadele, basit usulden gerçek usule geçişi öngören düzenleme, ticari araçlarda mülkiyet hakkı konusu ile odaların teknik donanım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bilgisayar, yazıcı ve barkod okuyucu temini başta olmak üzere birçok başlık ele alındı. Yapılan ve planlanan çalışmalar, birlik ve oda başkanlarıyla paylaşıldı. Konforlu ve işlevsel bir mola noktası olarak hizmet verecek Kırıkkale Akaryakıt ve Dinlenme Tesislerinin; ulaşım teşkilatına ve tüm vatandaşlara hayırlı olması temenni edilirken, açılış ve istişare toplantısına katılım ve katkı sunan tüm başkanlar ile yöneticilere teşekkür edildi.
Bursa Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı etkinlikleri görkemli törenle tanıtıldı Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı dolayısıyla Osmangazi Belediyesi tarafından 2026 yılı boyunca düzenlenecek etkinliklerin tanıtım toplantısı, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde görkemli bir açılışla gerçekleştirildi. Toplantıda, Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasının önemine dikkat çekilirken, 700’üncü yıl sürecinin yalnızca bir anma dönemi değil, aynı zamanda ortak hafızanın gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefleyen kapsamlı bir çalışma olduğu vurgulandı. Bu sürecin önceki dönem belediye başkanları tarafından başlatıldığına işaret edilirken, geçmişten bugüne emeği geçenlere teşekkür edildi. Yaklaşık 8 aydır sürdürülen hazırlıklar kapsamında, 2026 yılı boyunca Ocak ayından Aralık ayına kadar devam edecek geniş çaplı bir etkinlik takvimi oluşturuldu. Normal şartlarda nisan ayında başlayıp bir ay süren fetih etkinliklerinin, bu kez bir yıla yayılarak gerçekleştirilmesi planlanıyor. Program çerçevesinde kültürel, sportif ve tarihî içerikli çok sayıda organizasyon düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Bursa’nın 36 kardeş şehrinin kentte bir araya gelmesi hedeflenirken, uluslararası tarihi kent koşusu, rahvan at yarışları ve çeşitli organizasyonlarla Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı ulusal ve uluslararası düzeyde anılacak. Programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "700 yıl önce ufacık bir Bizans garnizonu olan Bursa’nın, başta Osman Gazi olmak üzere fetih süreci başlamış, ancak onun ömrü vefa etmemiştir. Oğlu Orhan Gazi’ye nasip olmuştur. 10 yıllık bir kuşatma ile, bir ok atmadan, bir kişinin bile burnu kanamadan bu muhasara ile burası fethedilmiş, fethedildikten sonra da adalet, hoşgörü ve eşitlik ile davranılarak, isteyenlerin burada yaşamaya devam edebileceği, isteyenlerin ise o dönem Bizans’ın başkenti İstanbul’a gitmesi için kolaylıkların sağlanabileceği bir anlayış ortaya konmuştur. O gün burası fethedildikten sonra yayılarak Avrupa’da başkentlere kadar dayanmış, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemiyle birlikte bu topraklar hepimize yurt olarak kazandırılmıştır. Osmangazi Belediyesi olarak bu sene 21’incisini düzenleyeceğiz. Yirmi yıldır yapılan Bursa’nın fethi ve Osman Gazi’yi anma etkinlikleri, bizden önceki başkanlarımızın başlattığı bir bayrak yarışıdır. Bu yarışı biz de devralıp daha ileri götürebilmek için çalışıyoruz" dedi. 3 bin yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir Bursa’nın Yunan işgali dönemine değinen Aydın, "Buraları bize yurt edinenler, 700 yıl önce buraları fethedenler, onların torunları ve 100 yıl önce de buranın işgaliyle karşılaştılar. Maalesef 100 yıl önceki işgalle birlikte Yunan komutanın Osman Gazi türbesini tekmeleyerek ’Kalk Osman, yurdunu kurtar’ dediğini duyan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, hemen meclis kürsüsüne siyah örtüyü koyarak 2 yıl 2 ay 2 gün süren Bursa’nın kuşatılmasından sonra 11 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulduktan sonra da siyah örtüyü kaldırmış ve Bursa tekrar özgürlüğüne kavuşmuş. 700 yıl önce fethedilmiş, 100 yıl önce de işgalden kurtarılmış, 3 bin yıldır da medeniyetlere ev sahipliği yapan Bursa’da olmak bizler için en büyük onur" ifadelerini kullandı. Etkinlikler 1 yıl boyunca sürecek 2026 Ocak ayından Aralık ayına kadar etkinliklerin devam edeceğini kaydeden Aydın, "O gün onların Bursa’yı fethederek bıraktığı izler, eserler ve imalathaneler vardır. Bunları korumak ve yaşatmak görevi de bizlere düşmektedir. Normal şartlarda fetih etkinlikleri ve Osman Gazi’yi anma şenlikleri 6 Nisan’da başlayıp bir ay boyunca devam ediyordu. Nisan ayı boyunca da çeşitli etkinlikler yapıyorduk. Bu yıl 8 ay önce ekibimiz çalışmaya başladılar, profesyonel destekler aldılar. 2026’yı Ocak ayından başlayarak 700’üncü yıl olarak Aralık ayına kadar çeşitli etkinliklerle bir yıl boyunca anma ve kutlama yapılacak. Bunların içerisinde birçok etkinliklerimiz olacak. Otuz altı kardeş şehrimizin Bursa’da buluşmasıyla, dünyanın dört bir yanındaki kardeş şehirlerimizle birlikte, etkinliklerden uluslararası tarihi kent koşusuna, rahvan atlarından çeşitli organizasyonlara kadar bir yıl boyunca 700. yılı anacağız" şeklinde konuştu. Düzenlenecek etkinliklerle, fetihle birlikte oluşan tarihî mirasın korunması ve yaşatılması amaçlanıyor.