YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:52

AKÇAKOCA`DA TURİZMDE KÜMELEŞME PROJESİ

A
A
A
AKÇAKOCA`DA TURİZMDE KÜMELEŞME PROJESİ

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ilçede turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunuyor.
Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası ve MARKA işbirliği ile ilçede turizm alanında yapılan çalışmaların çok daha ileriye taşınması ve daha verimli hale getirilmesi için “Turizmde Kümeleşme” adı verilen bir proje turizm işletmecilerine tanıtıldı.
Ticaret ve Sanayi Odasında, yapılan tanıtma turizm işletmecilerinin yanı sıra bu projenin ortaklarından Kaymakamlık, Belediye, Üniversite ve Turizm Derneği temsilcilerinin yanı sıra turizm işletmeleri yetkilileri katıldı.
MARKA bünyesinde kurulu Turizm Kalkınma Merkezi Akademisi’nden Prof. Dr. Ahmet Şen, Prof. Dr. Aydın Saraç ve Prof. Dr. Arif Agas tarafından ’Turizmde Kümeleşme Projesi’nin ne olduğu hangi amaçla kurulduğu ve işleyişi ile ilgili enteraktif ve slayt destekli bir sunum gerçekleştirildi.
ATSO Başkanı Mustafa Vural, Turizmde Kümeleşme projesi ile ilgili bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan, Prof Dr. Aydın Saraç, ATSO öncülüğünde başvurusu yapılan projeyi tanıttı. Saraç, turizmde kümeleşmenin nasıl gerçekleşeceğini, neyi amaçladığını Akçakoca’nın turizm değerlerinin nasıl ortaya çıkarılacağını ve bileşilmesi ve ortak hareket edilmesi sonucu ne gibi etkilerin elde edilebileceğini, tanıtımda nasıl kazanımlar sağlanacağını örneklerle anlattı.
Turizm işletmecileri Akçakoca’daki turizm çalışmalarına bazı eleştirisel açıklamalar getirerek öneriler sundular.
Sonuç bölümünde projenin amacının; var olan ancak atıl durumdaki potansiyelleri ortaya çıkarmak, aynı iş kolundaki işletmeleri bir araya getirmek, kümeleştirmek, doğrudan faaliyet desteği sağlamak ve Akçakoca’nın turizm destinasyonuna kavuşturulmasını sağlamak ile Küme Aktörlerinin (Merkezi Yönetim, Yerel Yönetim, Üniversite, Özel Sektör, ATSO ve Esnaf odaları, İşletmeler) bir araya getirilerek bir stratejik plan dahilinde hareket etmelerini sağlamak olduğu vurgulandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis’te 3 metreyi bulan köy yollarında karla mücadele Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan ve yer yer 3 metreyi bulan köy yollarında 7 gün 24 saat esasına göre karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden açılması için Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 2 ile 3 metreleri bulduğu bölgelerde greyder, kepçe ve kar savurma araçlarıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, özellikle yüksek kesimler ve kırsal mahallelerde ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor. Bitlis merkeze bağlı Tabanözü köyü Akçalı mezrasında yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdullah Geylani, 3 bin 365 kilometrelik yol ağında 7 gün 24 saat çalışarak yolları açık tutmak için mücadele veren ekiplere de teşekkür etti. Geylani, "Bitlis merkeze bağlı Tabanözü köyü Akçalı mezrasında Bitlis İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yapmış olduğu çalışmaları yerinde müşahede etmekteyiz. 10 şantiye, 92 personel ve 70 iş makinesi ile 353 köy ve 288 mezrada toplam 3 bin 365 kilometrelik yol ağında kar küreme ve yol açma çalışmaları 7 gün 24 saat esasına göre devam etmektedir. Bitlis, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en fazla kar yağışı alan illerinden bir tanesidir. Kentimize son 2 ayda 4 metre kar yağmış durumda. Bu miktar kırsal kesimlerde 6-7 metre civarına kadar ulaşabilmektedir. Kar durmadı tabii bizler de durmadık. Son dönemlerde yüzlerce köy yolumuz ulaşıma kapanmış olsa da ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle yeniden ulaşıma açılmıştır. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin hafta sonu da dahil olmak üzere hızlı, verimli ve etkin bir şekilde karla mücadele çalışmalarını devam ettirmektedir" dedi.