YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:32

REKTÖR PROF.DR.FİLİZ KILIÇ, BAŞARILI ÖĞRENCİLER İLE BİRARAYA GELDİ

A
A
A
REKTÖR PROF.DR.FİLİZ KILIÇ, BAŞARILI ÖĞRENCİLER İLE BİRARAYA GELDİ

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, bölüm birincisi öğrencilerle yemekte bir araya gelerek, öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi.
NEÜ Rektörlüğü tarafından Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde verilen tanışma ve kaynaşma yemeğine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak gerek üniversite, gerekse mesleki hayatlarında başarılarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Üniversite bir saç ayağı kadrosundan oluşur. Bu kadro da akademik ve idari personellerle birlikte bana göre bu saç ayağının en önemli ayağı siz öğrencilersiniz. İnşallah öğreniminiz boyunca güzel bir eğitim alarak, hayata atıldığınızda üniversite hayatınızda elde ettiğiniz tecrübeler ve bilgiler sizlere yol gösterir. İyi ki Nevşehir Üniversitesinde okumuşum, iyi ki bu bilgileri almışım diyebilirsiniz. Zaman zaman mezun ettiğimiz öğrencilerimiz gelip bizlere teşekkür ediyorlar. Biz üniversitemizde ezbercilikten ziyade projeye yönelik, gerçek hayata yönelik eğitim vermeyi amaçladık. Bunu da değerli hocalarımızın ve sizlerin sayesinde gerçekleştireceğiz. Yeni üniversite olmamız nedeniyle bazı eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz ve bunları en kısa zamanda tamamlamaya çalışıyoruz. Sizler bölümlerinizin başarılı öğrencilerisiniz. Sizleri yürekten kutluyorum ve bu başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. İnşallah sizleri mesleklerinizde çok başarılı olmuş, mesleklerinizde söz sahibi olmuş bireyler olarak görürüz ve sizlerle gurur duyarız. Sizler bizlerin geleceği ve umudusunuz. Bu umudumuzun boşa çıkmayacağına eminim" dedi.
Öğrenci Konseyi Başkanı Ufuk Altuntaş’ın öğrenciler adına istek ve taleplerini dile getirmesi üzerine Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerin istek ve taleplerini her zaman önemsediklerini ve çözme gayreti içinde olduklarını belirterek, "Bu güne kadar akademik, idari personelimiz ve siz değerli öğrencilerimizle birlikte her türlü sorunun üstesinden geldik, bundan sonra da geleceğimize inanıyorum" diye açıklamada bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Turşuların başrol oyuncusu lahananın hasadına devam ediliyor Kış sezonunun gözde sebzeleri arasında yer alan ve turşusu başta olmak üzere çorbası, dolması, salatasıyla lezzet kültürlerinde önemli bir yere sahip olan beyaz lahananın Sakarya’da hasadına devam ediliyor. Tarladan 40 liraya çıkan ürün ise tezgahlarda 200 liradan alıcı buluyor. Sakarya’nın verimli topraklarında yetiştirilen beyaz lahana, tarlalarda hummalı bir çalışmayla toplanıyor. Yağmur, çamur, sıcak soğuk demeden bin bir emekle toplanan lahanalar, hem iç piyasaya gönderiliyor hem de turşuluk olarak değerlendirilmek üzere hazırlanıyor. Bu seneki verimden memnuniyet duyan üreticiler, kışın habercisi olan sebzeyi 7’den 70’e herkesin yiyebileceğini dile getirdi. Erenler ilçesine bağlı Büyükesence Mahallesi’nin muhtarı ve burada üreticilik yapan Sadettin Duman, tarladan tanesi yaklaşık 50 liraya çıkan lahananın ise Pazar ve marketlerde yaklaşık 200 liraya satıldığını aktardı. "Tarladan 40-50 liraya alınan lahana pazarda 200 lira insan üzülüyor" Büyükesence Mahallesi’nin muhtarı ve üreticilik yapan Sadettin Duman, "Mahallemizde 5 bin dönü arazisinin yaklaşık 2 bin dönümünde lahana var. Totale bakacak olursak Sakarya’da yaklaşık 3 bin 500 dönüm lahana ekilmiş durumda. Hasat devam ediyor. Lahana kış sebzesidir ve ekimlerini Temmuz 15 ile Ağustos’un 15’ine kadar devam eder. Lahanadan sarma, turşu ve yemek yapılır. Lahana dışında diğer ürünlerde de geçerlidir su olmadan olmaz. Bin bir emekle toplanıyor çapa, kesim bakımın yanı sıra yağmur ve çamur demeden çalışıyoruz. Artı hava şartları da çok önemli kaliteli olması için. Lahanalar tane olarak satılır ve pazarcılar 40-50 bandında bir fiyatla alıyor ancak pazarda ise 150-200 liraya satılıyor biz bunu görünce şaşırıyoruz. Tarladan 40-50 liraya alınan lahana pazarda 200 lira insan üzülüyor. Ama her mahsul genelde böyle oluyor. Tarlada, köylüde ucuz, pazarda pahalı. Üreticiyi de düşünmek lazım. Toptancı, aracı da kazanıyor ama bu kadar fark olmaması lazım. Bu ürünün hasadı büyük bıçaklarla yapılıyor. Yağmur, çamur demeden çalışıyoruz hatta kar yağarken bile çalıştığımız oldu. Günlerimiz hep yağmurlu geçiyor bizimde yağmurluklarımız var onları giyerek çalışmaya devam ediyoruz" dedi.