ASAYİŞ - 01 Mart 2012 Perşembe 11:59

CİNAYET DAVASINDA SİLAHLI KAVGA: 6 YARALI

A
A
A
CİNAYET DAVASINDA SİLAHLI KAVGA: 6 YARALI

Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen cinayet davası duruşmasına katılmak üzere adliye sarayına gelen iki aile fertleri arasında çıkan bıçaklı ve silahlı kavgada 1’i ağır 6 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Silvan ilçesi Pamuklu köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden Yıldız ve Hayme aileleri fertleri arasında çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan dava duruşması Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi salonunda başladı. Yıldız ve Hayme ailesi fertleri duruşmaya katılmak üzere geldikleri Diyarbakır Adliye Sarayı’nda bıçak ve silahlarla birbirine girdi. Adliye sarayı koridorunda çıkan kavgada Halit Yıldız silahla yaralanırken, Kutbettin Yıldız, Haydar, Reşat, Rıfat Hayme ve ismi
öğrenilemeyen bir kişi bıçakla yaralandı. Adliye sarayı nöbetçi polislerinin müdahale ettiği kavga kısa sürede kontrol altına alınırken, bölgeye gelen takviye polis ekipleri olaya karışanları gözaltına aldı. Adliye sarayı önüne gelen 112 Acil Servis ambulanslarıyla yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 1 kişinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.
Olay sonrasında kavganın çıktığı koridorda Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı çalışmalar başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”