YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 16:16

DİYARBAKIR`DA HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI

A
A
A
DİYARBAKIR`DA HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve işbirliği toplantısı yapıldı.
Vali Yardımcısı Zafer Engin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda 17 ilçe halk eğitimi merkezi müdürlüklerince 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı çalışmaları değerlendirildi. Kurumlarla yapılan iş birliği sonucunda açılan kurslar ve bundan sonraki tarihlerde yapılacak çalışmaların da tespit edildiği toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Zafer Engin, Diyarbakır’da ihtiyaca cevap verecek alanlarda farklı kursların açılması gerektiğini belirterek, bu
anlamda kurumların ortak çalışmalarla birbirlerine yardımcı olmasını önerdi.
Toplantı sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Şeyhmus Ayan tarafından bir sunum yapıldı. Ayan tarafından yapılan sunumda, milli eğitim müdürlüğü tarafından Diyarbakır’daki diğer kurumlarla yapılan işbirliği sonucunda 2 bin 508 kurs açıldığını bu kurslarda yaklaşık 20 bin erkek, 34 bin kadın olmak üzere 54 bin kursiyere ulaşıldığını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.