YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 16:57

AK PARTİ`Lİ VEKİLLER ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ`Nİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
AK PARTİ`Lİ VEKİLLER ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ`Nİ ZİYARET ETTİ

AK Parti’li vekiller, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze haliyle ziyarete açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret etti.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Muş Milletvekili Faruk Işık, Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen’in birlikte gerçekleştirdiği ziyarette vekiller, soğuk ve karlı havaya rağmen koğuşları
tek tek gezerek Türk siyasi hayatına ilişkin pek çok anının ve bilginin yer aldığı müzeyi inceledi.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz ve Altındağ Belediye Meclis Üyesi Deniz Yavuz’un da eşlik ettiği ziyarette milletvekilleri Ulucanlar Cezaevinde yatan ünlü gazeteci, edebiyatçı ve siyasetçilerin kişisel eşyalarının sergilendiği bölümü dikkatle incelerken, Başkan Tiryaki de vekillere mahkumların kişisel eşyaları hakkında bilgiler verdi. Disiplin hücrelerini, görüş odalarını da gördükten sonra darağacının önünde toplu fotoğraf çektiren milletvekilleri, Başkan
Tiryaki’yi çalışmalarından dolayı tebrik ettiler. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "Soğuk havada detaylıca gezmek, incelemek mümkün olmuyor. Havalar ısınınca eşimle birlikte tekrar gelmek istiyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir’de yıldırım düşen evde yangın çıktı Nevşehir’de yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale gelirken, dumandan etkilenen 66 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldı. Olay, gece saatlerinde Avanos ilçesine bağlı Türkeli kasabası Çalış Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yunus Karaca’ya ait tek katlı müstakil eve yıldırım düştü. Yıldırımın isabet ettiği evde kısa sürede yangın çıkarken, evde bulunan 66 yaşındaki Aynur Karaca yoğun duman nedeniyle uykusundan uyandı. Evin dumanla kaplandığını fark eden Karaca, kendi imkanlarıyla dışarı çıkmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dumandan etkilenen kadın, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, evde bulunan eşyaların tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Yangın sonrası evinde büyük hasar gördüğü ve kullanılamaz duruma geldiği bildirildi. Ev sahibi Yunus Karaca ise yaptığı açıklamada, annesinin gece saatlerinde boğaz rahatsızlığı nedeniyle uykusundan uyanarak su içmek için kalktığını, bu sırada evin dumanla kaplı olduğunu fark ettiğini belirtti. Karaca, annesinin kendi imkanlarıyla dışarı çıktığını, komşuların yardımıyla durumu fark ederek itfaiyeye haber verdiklerini ifade etti. Yangının itfaiye ekiplerinin uzun süren müdahalesi sonucu söndürüldüğünü kaydeden Karaca, annesinin ilk olarak Kozaklı Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü, ardından Nevşehir’e sevk edildiğini söyledi. Karaca, "Çok zor bir durum. Rabbim kimsenin başına vermesin. Şükür ki anneme bir şey olmadı. Cana geleceğine mala gelsin. Tüm yetkililere ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Olayın ardından jandarma, AFAD ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ekipleri tarafından inceleme yapılarak tutanak tutuldu. Öte yandan, yıldırım düşmesi nedeniyle mahallede kısa süreli elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Antalya Korkuteli’nde okul kantin ve yemekhanelerine sıkı denetim Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki okullara gıda güvenliğine yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, ilçe genelindeki eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve yemekhaneler; gıda güvenliği, hijyen standartları ve ilgili mevzuata uygunluk kriterleri doğrultusunda titizlikle incelendi. Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Halil Aydın, birimde görevli öğretmeni Orhan Avcı, İlçe Sağlık Müdürlüğünden İnci Tankal ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden İsa Akbudak’ın yer aldığı ortak komisyon tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, gıdaların saklama şartlarından son kullanma tarihlerine, mutfak alanlarının hijyeninden satışa sunulan ürünlerin uygunluğuna kadar pek çok kriter gözden geçirildi. Mevzuata tam uyum sağlayan ve hijyen kurallarını en üst seviyede uygulayan okul işletmecilerine teşekkür edilerek, başarılı uygulamaların devamı istendi. Tespit edilen bazı teknik eksiklikler ve iyileştirilmesi gereken noktalarla ilgili işletmecilere yerinde rehberlik yapıldı. Bu eksikliklerin giderilmesi için ilgili birimlere makul süreler tanınarak sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, çocukların okul çatısı altında en sağlıklı şartlarda beslenmesi temel öncelikleri olduğunu belirterek, bu doğrultuda paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde yürüttükleri denetim faaliyetlerini eğitim-öğretim yılı boyunca periyodik aralıklarla ve kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.