YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 19:15

KÜLCÜ`DEN, 600 YATAKLI HASTANE İÇİN BELEDİYEYE YAPILAN ELEŞTİRİLERE SERT TEPKİ

A
A
A
KÜLCÜ`DEN, 600 YATAKLI HASTANE İÇİN BELEDİYEYE YAPILAN ELEŞTİRİLERE SERT TEPKİ

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum’a yapılması planlanan hastane konusunda belediyeye yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.
Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz günlerde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın yeni hastane arsası konusunda belediyeye yönelik yaptığı eleştirilere, isim vermeden yanıt verdi.
Hastane konusunda belediyenin hiçbir kusuru ya da kimsenin önünü tıkamasının söz konusu olmadığının altını çizen Külcü, "Biz Belediyeciyiz ve belediyecilikle uğraşıyoruz. Siyasetçiler siyasetle uğraşsınlar, siyaset dışında olanlar ise siyaset yapmak yerine işlerini takip etsinler" dedi.
Hastane arsası konusunda belediyenin haksız eleştirilere maruz kaldığını, yapılan asılsız ve mesnetsiz eleştirilerin konunun mecrasından çıkmasına neden olduğunu ifade eden Başkan Külcü, 2006 yılından bu tarafa gündemde olan 400 yataklı yeni hastane binası konusunda belediyenin gereken her türlü çaba ve özveriyi fazlasıyla gösterdiğini savundu.
Aradan geçen yaklaşık 6 yıllık süre içerisinde belediye meclisinde hastane yeri konusunda defalarca karar alındığını ve son olarak geçtiğimiz yıl içerisinde aldıkları kararla 96 dönümlük bir alanı hastane yeri olarak işaretlediklerini hatırlatan Başkan Külcü, "Ancak bu 6 yıllık süre içerisinde hastane yeri konusunda defalarca farklı açıklamalar yapıldı. Önce 2007 yılında Tarım İl Müdürlüğü Hizmet Binasını da kapsayan alan Sağlık Tesis Alanı olarak işaretlendi. Sonra burasının bina maliyetini artıracağı
gerekçesiyle mevcut Akıncılar Kışlasının bulunduğu alanın Sağlık Tesis Alanı olarak değerlendirileceği belirtildi. Sonra buradan da vazgeçildi. Nihayet geçtiğimiz yıl Belediye Meclisi olarak Çevreyolu kenarındaki 96 dönümlük alanı sağlık tesis alanı olarak işaretledik. Şimdi de çıkıp burasının hastane binası için yeterli olmadığını belirtiyorlar" ifadesini kullandı.
Daha önce milletvekilliği yapan birisinin 400 yataklı hastane inşaatındaki gecikmeden belediyeyi sorumlu tutarak, adeta topu belediyeye atmasının doğru olmadığını dile getiren Külcü, "Oysa belediye olarak bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda çok yoğun çalışıyoruz. Bu çabalarımızın birileri tarafından görmezden gelinmesi bizleri üzüyor" dedi.
Eğer bu konuda bir eleştiri yapılacaksa, bunun yer ve zamanının da doğru seçilmesi gerektiğini kaydeden Külcü, "Hastane yeri konusunda yapılan eleştiriler doğru yerde ve doğru zamanda yapılmamıştır. Bu sorunların konuşulacağı yer doktorların, hastane çalışanlarının bulunduğu bir ortam değildir. Bu konunun konuşulacağı yer Valilik veya Belediyedir. Bu durumu yadırgadığımı özellikle ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Çorum Belediyesi olarak 1,5 yıl önce Hastane binasının bir an önce tamamlanması konusunda 3,5 milyon TL ödeyeceklerini taahhüt ettiklerini, bunun yanında 96 dönümlük bir alanı da hastane yeri olarak işaretlediklerini anlatan Külcü, "şimdi birileri çıkıp işaretlenen alanın bina için yeterli olmadığını dile getiriyor. Şu anda mevcut hastane binası 54 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Öte yandan benim bildiğim plana göre arsa aranmaz, arsaya göre plan çizilir. Eğer ayrılan 96 dönümlük alan size
yetmiyorsa yanında 30 dönümlük bir alan daha var. Burasının 22 dönümü özel mülke ait. Burasını kamulaştırır eklersin. Kimse bizim amirimiz değildir. Yeni hastane konusunda valisi de, milletvekilleri de belediye başkanı da çalışıyor. Eğer amaç üzüm yemekse ortada herkese yetecek kadar üzüm vardır. Belediye olarak hiçbir zaman ön tıkayan olmadık, aksine hep ön açan olmak için gayret gösterdik. Bundan sonra da birileri dedi diye değil, bu şehir için yapılması gereken ne varsa onu yapmaya devam edeceğiz.
Buradan bir kez daha belirtiyorum. Herkes kendi işine baksın. Siyasiler siyasetini yapsın, belediye olarak biz işimizi yapalım. Siyaset dışı olanlar ise siyaset yapmadan görevlerini yapsınlar" şeklinde açıklamada bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir