YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 00:24

ATSO’NUN TARİHİ EVİ RESTORE EDİLECEK

A
A
A
ATSO’NUN TARİHİ EVİ RESTORE EDİLECEK

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, satın aldıkları tarihi evi restore ettirerek ilçenin hizmetine sunacaklarını söyledi.
ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tarihi evde incelemede bulunan Erdayıoğlu, geçen yıl satın aldıkları evin Kültür Bakanlığı tarafından tescil edildiğini belirtti. Erdayıoğlu, “Bu evi iki amaçla aldık. Birinci amacımız; projelendirip aslına uygun olarak restore ettikten sonra kültür evi olarak hizmete açmak. İkinci amacımız da; evin konumu itibarıyla Stratejik plana bağlı olarak ileriki aşamada meydanın çevresindeki evleri restore edip çarşı oluşumunu da sağlamak” dedi. Bunu gerçekleştirebilirsek Akhisar’ın sosyal, kültürel, turistik ve ekonomik hayatına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Türkiye onu yoldan geçenlere bahçesinden ikram ettiği meyvelerle tanıdı, bugün acı haber geldi Isparta’nın Sav beldesinde "Hayır Bahçesi" ile tanınan ve yetiştirdiği ürünleri ücretsiz dağıtan 85 yaşındaki hayırsever İbrahim Çakmakçı, evinin bahçe girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. Olay, akşam saatlerinde Isparta’nın Sav beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, "Hayır Bahçesi" olarak bilinen alanda yetiştirdiği ürünleri vatandaşlara ücretsiz olarak ikram eden 85 yaşındaki İbrahim Çakmakçı, ziyaretçiler rahat girip çıksın diye bahçesinin girişine beton döktüğü sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çakmakçı’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Çakmakçı’nın cansız bedeni hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre ölümün doğal nedenlerden kaynaklandığı değerlendirilirken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak. 30 yıl boyunca yoldan geçen herkes onun bahçesinde payını aldı Öte yandan Çakmakçı, 15 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden eşiyle birlikte kurduğu ‘Hayır Bahçesi’nde, yaklaşık 30 yıldır yetiştirdiği meyve ve sebzeleri yoldan geçenler ile ziyaretçilerle ücretsiz olarak paylaşıyordu. Kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gören İbrahim dedenin bu yılki tek hedefi ise bahçesinin yıllık 5 bin ziyaretçiye ulaşmasıydı. Acı haberi alan İbrahim Çakmakçı’nın sevenleri ise bölgede büyük üzüntü oluşturdu.