YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 10:37

VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

A
A
A
VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Vergi Haftası münasebetiyle düzenlenen Yılın Vergi Rekortmenleri programı Palandöken Dedeman Otelde yapıldı. Programda vergi rekortmenleri ödüllendirildi.
Vergi rekortmenleri sıralamasında ilk sırayı Aşkale Çimento A.Ş ile Lütfü Yücelik, ikinci sırayı Ergünler Yol Yapım alırken üçüncü sırayı ise Karadayı İnşaat A.Ş adına Ahmet Karadayı aldı. Vergi rekortmenlerinin açıklandığı geceye Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Emniyet Müdürü Turgut Yıldız, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programında slayt gösterisiyle vergi dairesinin faaliyetleri ve çalışma sistemi hakkında davetlilere bilgi verildi. Ardından ilköğretim öğrencilerinin vergi haftası dolayısıyla hazırlamış oldukları kompozisyon ve slogan yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, devleti ayakta tutan en büyük payın vergi olduğuna dikkat çekerek, “Erzurum’da da bu bilinç oldukça yaygınlaşmıştır. İşletmecimiz, vatandaşımız vergisini düzenli olarak ödüyor ve ekonomiyi canlı tutuyor. Bu anlamlı gecede vergi rekortmenlerine ödülleri verilerek, örnek bir vatandaşlık görevi yerine getirilmiştir. Bu anlamlı geceye katılan ve vergide rekora imza atan işletmecilerimizi kutluyor, başarılar ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
Ardından vergi rekortmenlerine ödülleri törenle takdim edildi. Birincilik ödülünü Aşkale Çimento A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik Vali Öztürk’ün elinden aldı. İkinci vergi rekortmeni Ergünler Yol Yapım Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’den aldı. Üçüncülük ödülünü ise Erzurum’da inşaat sektörüne büyük katkıda bulunan Karadayı İnşaat A.Ş adına Ahmet Karadayı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanının elinden aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de 10 köpek zehirlenerek öldürüldü İzmir’in Urla ilçesinde, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce aralarında evcil hayvanların da bulunduğu 10 köpek zehirlenerek telef oldu. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Urla ilçesi Gülbahçe Mahallesi’nde aralarında evcil hayvanların da olduğu 10 köpeğin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğüne dair Urla Belediyesi Veterinerliğine ihbarda bulunuldu. Adrese giden ekiplerce zehirlenerek öldürüldüğü belirlenen köpekler bölgeden alınırken, sokakta bulunan diğer köpeklerin zehirlenme ihtimaline karşı sabahın erkek saatlerine kadar nöbet tutuldu. “8-10 tane köpeğimizi ağzında köpüklerle titrer halde bulduk” Köpeklerin zehirlenerek öldürülmesine üzüldüğünü belirterek tepki gösteren Gülbahçe Mahalle sakinlerinden 23 yaşındaki Elif Sarı, “Bizler bu hayvanları seven, besleyen, bakan insanlarız. Fakat sevenler kadar sevmeyenlerinde olduğunu gördük. Veterinerin söylediğine göre hayvanlar ‘tarım ilacı ya da fare zehiriyle’ zehirlendiler. Gece adındaki köpeğimizin ağzından köpük çıkması nedeniyle zehirlendiğini anladık. Sahipli ve çipi olan köpeklerin de aralarında olduğu 8-10 tane köpeğimizi ağzında köpüklerle titrer halde bulduk. Zehir çok kuvvetli olduğu için ve panzehiri de bulunmadığı için hepsini kaybettik” dedi. Öte yandan, olayla ilgili Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerekli inceleme ve araştırmaların başlatıldığı öğrenildi.