YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 13:09

GEBZE BELEDİYESİ`NİN UYUŞTURUCUDAN KORUNMA SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

A
A
A
GEBZE BELEDİYESİ`NİN UYUŞTURUCUDAN KORUNMA SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

Gebze Belediyesi’nin lise gençliğini uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerden korumayı amaçlayan “Pamuk Ayna” projesi kapsamındaki eğitim seminerleri devam ediyor.
Gebze Belediyesi’nin bugüne kadarki en büyük gençlik projeleri arasında gösterilen ve Gebze genelinde 24 okulda öğrenim gören yaklaşık 15 bin öğrenciye verilen seminerlerin altıncısı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Gebze Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan ve sinema sanatçısı Haluk Piyes’in öğretici hayat hikayeleri ile gençleri bilinçlendirdiği seminer sabah ve öğlen iki seans halinde verildi. Seminerlere Gebze Endüstri Meslek Lisesi ile Gebze Ticaret Meslek Lisesi’nde okuyan 1500’e yakın öğrenci katıldı. Seminerde öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bir belediyenin verebileceği en güzel hizmetin gençlere sahip çıkmak olduğunu belirterek, “Belediyelerin park, yol, spor tesisi ve kültür merkezi inşa etmek gibi asli görevlerinin yanında gençlere sahip çıkmak gibi bir görevi de var. Esas proje sizlere sahip çıkmaktır. Gençlerimize sahip çıkmak en büyük projedir. Çünkü milletimizin, Türkiye’mizin geleceği sizlerin elinde. Sizlerin iyi yetişmesindedir. Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz” diye konuştu.
Konuşmasında aile bağlarına ve anne-baba sevgisine vurgu yapan Başkan Köşker, Türkiye’nin en büyük gücünün genç nüfusu ve sağlam aile yapısı olduğunu belirtti. Başkan Köşker, “Aile yapımız en güçlü en sağlam kalemizdir. Aile yıkılırsa içeriden yıkılır. İlişkiler zayıfladığı zaman, sevgi bağı azaldığı zaman kale yıkılmaya başlıyor. Sizlerin hep iyiliğini isteyen anne babanızdan ilginizi, şefkatinizi eksik etmeyin. Onlara vereceğiniz en büyük ödül kendi ayaklarınız üzerinde duran, milletimize, memleketimize yararlı gençler olarak yetişmenizdir” dedi.
Sahip çıkılmayan gençleri sokakta pek çok tehlikelerin beklediğini belirten Başkan Köşker, “Sevgili gençler, dikkat etmediğiniz taktirde sokakta sizleri bekleyen pek çok tehlikeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bazen tehlike en yakın arkadaşınızdan gelebilir. Sizleri uyuşturucuya, madde bağımlılığına alıştırmak için en zayıf tarafınızdan yaklaşırlar. Sizlerin yanlış kişilerin eline düşmesini istemiyoruz. Kendi kendinize acıyın, acınacak duruma düşmeyin” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı Muğla’nın Bodrum ilçesinde kendisini yakalamak isteyen polisi sürükleyerek yaralayan motosiklet sürücüsü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bodrum’da özellikle ana arterlerde sürat yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, plakasız ve abart egzozlu motosikletlere yönelik polis ekipleri sivil denetim başlattı. Denetimler kapsamında dün gece Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan bir akaryakıt istasyonunda, trafiğe çıkarak çevreyi rahatsız eden 2 motosikletli sivil trafik ekiplerince durdurulmak istendi. Kaçmaya çalışan sürücülerin motosikletlerini tutan polisler, bu sırada sürüklenerek hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından yakalanan 2 sürücü gözaltına alındı. Sürücülere; "açılır kapanır plaka düzeneği kullanmak, plakasız motosikletle trafiğe çıkmak, abart egzoz kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçları başta olmak üzere çeşitli maddelerden işlem yapıldı. Şahıslara toplam 78 bin 945 TL idari para cezası uygulanırken, motosikletler trafikten men edilerek çekici yardımıyla otoparka çekildi. Motosikletiyle polisi sürükleyip yaraladığı iddia edilen sürücü, bugün adliyeye sevk edildi. Sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan, çevreyi rahatsız eden ve yasa dışı donanımlarla trafiğe çıkan motosikletlere yönelik denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.