YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 13:35

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

A
A
A
BAŞKAN TAHMAZOĞLU, DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Cumhuriyet Sosyal Tesisleri’nde İngilizce ve matematik kurslarında eğitim alan öğrencilerin performansını değerlendirmek adına yapılan seviye tespit sınavında başarı gösteren 24 öğrenciye ödüllerini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu verdi.
Şahinbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende öğrencilere seslenen Başkan Tahmazoğlu, gençlik merkezi ve sosyal tesislerde eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Şu anda tesislerimizde 6 bin 683 dar gelirli öğrencimiz SBS ve LYS eğitimi almaktadır. Bugün burada ise Cumhuriyet Sosyal Tesisleri’nde İngilizce ve matematik kurslarında eğitim alan siz değerli öğrencilerimiz burada bulunmaktasınız. Amacımız eğitimde başarı çıtasını daha da yükseltmektir. Gaziantep eğitim başarısı sıralamasında arzu edilen noktada değil. Belediye olarak bizde eğitime katkı sağlamak adına okul arsası tahsisinden tutunda okul yapımına kadar her alanda destek oluyoruz. Şu anda 32 derslikli bir ilköğretim okulu yapımına başladık. Önümüzdeki hafta içinde Gaziantep Valimizle bir lise ve birde okul öncesi okul yapmak için protokol imzalayacağız. Böylelikle belediye olarak üç okul yapmış olacağız. Ayrıca tesislerimizde 16 bin 500 kişi aynı anda çeşitli kurslarda eğitim almaktadır. Ben sizlerden derslerinize en iyi şekilde çalışmanızı istiyorum. Eğitimdeki başarı çıtamızı sizler yükselteceksiniz” dedi.
Dereceye giren öğrencilere tek tek ödüllerini veren Başkan Tahmazoğlu, program sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da kardan kapanan yollar açılıyor Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehrin genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, toplam 155 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi il genelinde etkili olan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için, karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor. Kar yağışının yoğun olarak görüldüğü bölgelerde kar küreme ve buzlanmaya karşı çalışmalarını aksatmaksızın sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya merkezde de kaldırımlarda temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama, solüsyonlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmaları ile Akçadağ’da 54, Arapgir’de 10, Arguvan’da 3, Darende’de 15, Doğanşehir’de 4, Doğanyol’da 4, Hekimhan’da 6, Kale’de 10, Kuluncak’da 7, Pütürge’de 17, Yazıhan’da 13, Yeşilyurt’ta 12 (kırsal) olmak üzere toplam 155 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Özellikle kar yağışının devam etmesi ve rakımı yüksek kesimlerde tipinin olması nedeniyle açılan yollar tekrar kapanırken, ekipler de kar yağışının ve tipinin kapattığı yolları tekrar açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hasta vatandaşlar sağlık ekiplerine ulaştırıldı Öte yandan, Arapgir ilçesi Boğazlı Mahallesi’nde nefes darlığı rahatsızlığı bulunan 74 yaşındaki Ali Gül rahatsızlığı artınca ekiplere haber verildi. Boğazlı Mahalle yolu ekipler tarafından açılarak hasta, Büyükşehir Belediyesi aracı ile sağlık ekiplerine ulaştırıldı. Pütürge ilçesi Örencik Mahallesi’nde hastaneye hasta götüren ve yolda kalan minibüsün yardımına Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Yol açılarak hastanın hastaneye ulaşması sağlandı.