YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 13:38

DÜZCE BAROSU BAŞKANI AVUKAT ALİ DİLBER, VAKIF YÖNETİMİNE NEDEN GİRMEDİĞİNİ AÇIKLADI

A
A
A
DÜZCE BAROSU BAŞKANI AVUKAT ALİ DİLBER, VAKIF YÖNETİMİNE NEDEN GİRMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı yönetimine neden girmediğini açıkladı. Yönetim kuruluna alınmamasının söz konusu olmadığını belirten Dilber, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfının mütevelli heyet toplantısında divana kantinle ilgili sunduğu önergenin reddiyle ilgili de açıklama yaptı.
Uzun yıllardan beri Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfının yönetim kurul üyesi olarak görev yaptığını ve 2 yılda bir 12 kişilik yönetim kurulu seçimlerinin olduğunu belirten Avukat Ali Dilber “Önder Tonyalı Başkanımızın istifası ile başkanlık için Sayın Valimiz önerilmiş ve Sayın Valimiz başkan seçilmiştir. Daha sonra Sayın Valimizde gerekçe göstererek başkanlıktan ayrılmıştır. Başkanlık için 2012 seçimlerine kadar Veysel Çakar başkanımıza teklif getirilmiş ve Vakıf başkanı Veysel Çakar olmuştur. Vakfın ticari işletmesinde Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin kantini ve otopark işletmeciği bu dönemde tedarikçi eli ile işletilmeye başlatılmıştır. Vakfın işletmesinin kantin ve otopark işi ile ilgilenmesinin özellikle bu işi tedarikçi ile yapmasının denetiminin çok zor olacağı, kantincilik ve otopark işletmeciliği faaliyetinin vakfın amacını gerçekleştirmek için başka yapması gereken faaliyetlerin önüne geçtiği düşüncesindeyim. Bu konudaki hassasiyetlerimi yönetim kurulunda dile getirdim, bu hali ile devam etmesi halinde yönetim kuruluna aday olmayacağımı bildirdim. Mevcut yönetim kurulu gibi düşünseydim zaten yönetim kurulu üyeliğim devam etmekteydi, kimse bana çık demediği gibi sağ olsun Sayın Başkan Veysel Çakar devam etmemi istedi. Bende gerekçelerimi sundum ve yönetim listesine girmedim. Yönetim kuruluna alınmamam diye bir durum söz konusu olmamıştır” dedi.
Dilber, müzakere yapılmadan ret edilen önergesinin içeriğini ise şöyle açıkladı: “Vakfımızın Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi müştemilatı içinde Kantin ve Otopark işletmeciliği yapmaktadır. Kantin İşletmeciliğinin bizzat veya sponsor eli ile yapmasında İşletmeciliğin kontrolünün hukuken ve fiilen zorlukları, Yapılan bu faaliyetin vakfın amacını gerçekleştirmek için başka yapması gereken faaliyetlerinin önüne geçmesi, Kantin işletmeciliğinin toplumda sponsorun yapıyor şeklinde yanlış anlaşılmalara neden olması, seçimsiz olarak yönetim kurulu olan Sayın Rektör’ün yönetim kurulunda iş bu işletme faaliyetleri ile ilgili gündeme katılmaktan hukuken çekinmesi, Vakıf senedinde amir hüküm gereğince yönetim kurulu olan Sayın Valilik Makamının bu ilişkiden dolayı Vakıf Başkanlığını bırakması gerekçeleri karşısında, bu konunun Vakıf Mütevelli heyetince bir karara bağlanmasını, Düzce Kalkınma ve Tanıtma vakfının kantincilik ve otopark işletmeciğinden çekilmesini bu hususta müzakere açılmasını vakıf mütevelli heyetinin görüşüne arz ettim.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.