YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 17:48

KUŞADASI’NDA DEPREMZEDELERE SERTİFİKA

A
A
A
KUŞADASI’NDA DEPREMZEDELERE SERTİFİKA

Kuşadası Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde başlatılan ve 1.dönem sonunda okuma yazma öğrenen Vanlı depremzedeler, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen’in elinden sertifikalarını aldı.
Van’da yaşanan deprem felaketinden sonra Kuşadası’na gelen 350 depremzede için Kuşadası Halk Eğitim Merkezi’nin başlattığı İngilizce ve Dikiş-Nakış kurslarından sonra Okuma-Yazma kursu da ilk mezunlarını verdi. 30 Vanlı depremzede okuma-yazma öğrenirken, sertifika töreninde duygulu dakikalar yaşandı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Behire Yıldız’ın hazır bulunduğu törende, depremzede kursiyerler sertifikalarını almak için aileleri ile birlikte geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Türkan, dört ayrı kurs düzenlendiğini belirterek ’’Halk Eğitim Merkezimizce açılan okuma yazma kursunda ilk kademede 13, ikinci kademede ise 17 arkadaşımız kursu başarıyla bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Kampta bulunanların talepleri doğrultusunda açılan İngilizce kursuna 22, Şiş, Örgü, Şal örme kursuna 43, arı yetiştiriciliği kursuna ise 47 kişi katılıyor. Gelen talepler doğrultusunda mesleki eğitim kurslarımız devam edecek. Depremzedelerimizin başta sağlık ve gıda gibi temel ihtiyaçları ile ilgilendiğimiz gibi, eğitim ve öğretim ile ilgili kendileri ve çocuklarının eğitim konularını titizlikle ele alıyoruz’’ diye konuştu.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise törende yaptığı konuşmada “Ben burada bulunan ve düzenlenen bu kurslarda başarı gösteren herkesi tebrik ediyorum. Kurslarımız sadece bunlarla sınırlı kalmayacak, okuma-yazma kurslarından sonra Hayvancılık, Arıcılık ve İnşaat Ustalığı kurslarına başlayacağız, hepimize hayırlı olsun” dedi.
Sertifikalarını alan depremzedeler mutluluk pozları verdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir