YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 13:36

SİVAS BELEDİYESİ`NİN KARLA MÜCADELESİ

A
A
A
SİVAS BELEDİYESİ`NİN KARLA MÜCADELESİ

Sivas’ta kar etkili olan kar yağışı sonrası Sivas Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Sivas Belediyesi ekipleri, kentte etkili olan kar yağışı sonrası ana arterler başta olmak üzere yol ve kaldırımlarda temizlik çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. Son yıllarda en fazla kar yağışının yaşandığı dönemde hastaneler, okullar ve ana arterlere yoğunluk gösteren ekiplerin, kar yağışının etkisini yitirmesiyle birlikte ara mahallelerde de çalışmalarına devam edeceği belirtildi. Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele çalışmaları hakkında yaptığı yazılı açıklama ile bilgi verdi. Açıklamada, yoğun kar yağışının kentte etkili olduğunu, vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için seferber olunduğu belirtildi.
Açıklamada, "Karla Mücadele çalışmalarında 250 personel ve iş makineleriyle ekiplerimiz karla mücadele ediyor. Buzlanmaya karşı özel solüsyon ilaçlama ekibi ve tuzlama araçlarıyla kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ekiplerimiz durmadan çalışıyor. Şu anda çalışmalarımız buzlanmayı engellemek ve kar yığıntılarını kaldırmak için çalışmaların tüm hızıyla devam ediyor" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.