GENEL - 03 Mart 2012 Cumartesi 15:44

MECLİS ÖNÜNDE ZİNCİRLİ EYLEM

A
A
A
MECLİS ÖNÜNDE ZİNCİRLİ EYLEM

Eski genelev çalışanı Ayşe Tükrükçü, boynunda zincirle Dünya Seks Köleliği ile Mücadele Günü dolayısıyla TBMM önünde eylem yaptı.
Ayşe Tükrükçü, Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan’la birlikte Meclis’in Dikmen kapısı önünde bir eylem gerçekleştirdi. Kendisini zincirleyen Tükrükçü, yaptığı basın açıklamasında 265 gün 12-16 saat çalışan kadınlar adına eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, 2,5 yıl genelevde çalıştığını söyledi. Suçlunun kendileri olmadığını kaydeden Tükrükçü, Manukyan’a ödül veren bir ülkede yaşadığını ifade etti. Tükrükçü, konuyla ilgili yasanın 1961 yılında yürürlüğe girdiğini anlatarak, kadınlara ve çocuklarına
yaşama hakkı verilmesini talep etti. Tükrükçü, devletin hayat kadınlarını emekli etmesi gerektiğini söyleyerek, kadınlara tazminat ödenmesi ve insan gibi yaşam hakkı verilmesini talep etti. Tükrükçü, genelevlerde çalışan kadınlardan özür dilenmesi gerektiğini savundu.
Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan da 60 tane genelevin açık olduğunu belirterek, AB ülkelerinde ve Amerika’da bunun çok sınırlı sayıda görüldüğünü kaydetti. Bu konunun Kadın Hakları Sözleşmesi ile çeliştiğini aktaran Bulan, TBMM’nin yasal bir düzenleme yapması gerektiğini belirtti. Bulan, genelevde çalışan kadınlardan özür dileyerek, kadınlara tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.
Ayşe Tükrükçü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve parti genel başkanlarına verilmek üzere hazırladığı davetiyelerin bulunduğu zarfları TBMM kapısındaki polislere teslim etmek istedi. Liderleri geneleve ziyaret ettiğini belirten Tükrükçü’nün verdiği zarflar güvenlik görevlileri tarafından kabul edilmedi. Tükrükçü ve Bulan, zarfları postaneden göndereceklerini söyleyerek, Meclis kapısının önünden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Milletvekili Ensarioğlu: "Söz konusu açıklamalarım, Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" dedi. Ensarioğlu, bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ensarioğlu şunları kaydetti: "Yabancı bir yayın kuruluşuna Terörsüz Türkiye süreci ve Meclis Komisyon çalışmalarıyla alakalı verdiğim bir mülakatta, sürece dair yaptığım değerlendirme sonunda, sunucunun ısrarlı Suriye politikası konusunda, sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’ın politikalarında çelişkiler olduğuna dair verdiğim cevapta, böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Sözlerimin sonunda partimizin ve hükümetimizin politikalarını belirleyen iradenin sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olduğunu, buna karşı bir irade ortaya koyanın ya görevi bırakması gerekir, ya da görevden alınır şeklindeki ifademin amacı ve maksadı gayet net olduğu halde üç gündür, bağlamı ve maksadı dışında, bazı art niyetli çevrelerin çeşitli sosyal medya mecralarında çarpıtarak yorumladıklarını üzüntüyle müşahede ettim. Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi."