GENEL - 03 Mart 2012 Cumartesi 17:35

BURSA-YALOVA YOLUNDA TRAFİK FELÇ OLDU

A
A
A
BURSA-YALOVA YOLUNDA TRAFİK FELÇ OLDU

Bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı, Bursa-Yalova yolunun Süpürgelik mevkiinde trafiği felç etti. Kazalar sebebiyle trafik kilitlenirken, kilometrelerle araç kuyruğu oluştu.
Tipi halinde yağan kar sebebiyle kayganlaşan Süpürgelik mevkiinde trafik kazaları meydana geldi. Kazalar sebebiyle trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlanırken, kar yağışı devam edince Bursa-İstanbul yolunda trafik felç oldu. Trafik sıkıştığı için Karayolları ekipleri yolu temizleyemeyince sürücülerin çilesi daha da arttı. Yavaş ilerleyen trafikten şikayet eden sürücüler, bu defa daha da kayganlaşan yolda kaymamak için mücadele etti.
Birçok TIR ve kamyon şoförü riske girmeyerek yolun temizlenmesini bekledi. Önce Bursa istikametini temizleyen Karayolları 147. Şube Müdürlüğüne bağlı cankurtaran ekipleri, ardından ters şeritten girerek İstanbul yönünü temizledi. Sıkışıklık yaklaşık 2 saat sürerken, kar yağışının durması ve kayarak kaza yapan araçların yoldan kaldırılmasının ardından Bursa-Yalova yolunda trafik akışı normale döndü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı Uşak’ta hakkında 19 yıl 15 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 11 ayrı suç kaydı bulunan bir hükümlü, yakalanmasına yönelik operasyon sırasında çıkan arbede sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldığı, sürecin tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Uşak Valiliği’nden sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "silahlı yağma" ile "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından aranan C.G. (24)’nin Dikilitaş Mahallesi’nde saklandığının tespit edildiği belirtildi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak adrese düzenlediği operasyonda, şahsın güvenlik güçlerine teslim olmaması üzerine arbede yaşandığı, arbede sırasında yaralanan şahsın hastaneye kaldırıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi. Olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldığı, sürecin tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Valiliğin konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise; "Silahlı Yağma ile Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından hakkında 19 yıl 15 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 11 ayrı suç kaydı olan C.G. (24) isimli şahsın Uşak il merkezi Dikilitaş Mahallesi’nde bulunan bir adreste saklandığı tespit edilmiştir. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ile koordine edilerek, Cumhuriyet Başsavcılığından gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan arama kararına istinaden, ikamet adresine girilmesi esnasında, aranan şahsın tüm uyarılara rağmen teslim olmaması üzerine yakalanması sırasında yaşanan arbede sonucu şahıs yaralanmış ve sevk edildiği hastanede hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış olup süreç, ilgili birimler tarafından titizlikle yürütülmektedir. Konunun tüm yönleriyle incelenmesi için İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla Mülkiye Başmüfettişi ve Jandarma Genel Komutanlığı Müfettişi görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.