GENEL - 03 Mart 2012 Cumartesi 19:30

DENİZLİ`DE `YENİ ANAYASA VE ARKASINDA YATAN GERÇEKLER` KONFERANSI

A
A
A
DENİZLİ`DE `YENİ ANAYASA VE ARKASINDA YATAN GERÇEKLER` KONFERANSI

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu,Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin düzenlediği ’Yeni Anayasa ve Arkasında Yatan Gerçekler’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi’nin düzenlediği ’Yeni Anayasa ve Arkasında Yatan Gerçekler’ konulu konferansı Halk Eğitim Merkezi salonlarında yoğun katılımla yapıldı. Kanadoğlu, salona damadı eski Pamukale Üniversitesi Rektörü Fazıl Necdet Ardıç ve kızı Füsün Ardıç ile birlikte geldi. Kızı ve damadıyla yan yana oturan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, konferansta gündemi değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Dindar nesil yetiştireceğiz’ ile ilgili sözlerine
değinen Kanadoğlu, "Eğer siz dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek istiyorsanız, bu Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Türkiye Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi manevi mirasına sahip olan akla ve bilime uygun, çağdaş gençlerin yetiştirilmesiyle ayakta durabilir. Siz kin üzerine bu ülkenin yararına konu inşa edemezsiniz. Sevgiyi kaldırırsanız geride kalacak olan şey kindir. Kindar bir nesli, Türkiye’nin kesinlikle istemediği böyle bir nesli görmek istemediği bir nesildir. Biz her
şeyden önce akıl ve bilime bağlı çağdaş, Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna kadar bağlı, bu ülkenin kurtarıcısına bağlı nesillerin yetiştirilmesini istiyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yılbaşı tedbirleri Sinop Valiliği, kentin 2026 yılını huzur, güven ve esenlik içerisinde karşılaması ve kamu hizmetlerinin herhangi bir aksama yaşanmadan sürdürülebilmesi amacıyla kapsamlı tedbirler alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, yılbaşı süresince asayiş ve güvenliğin sağlanması amacıyla il genelinde 541 emniyet, 355 jandarma ve 40 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 936 personelin görev yapacağı belirtildi. Sağlık hizmetlerinin de kesintisiz sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, hastaneler ve entegre sağlık merkezlerinin 24 saat esasına göre hizmet vermeye devam edeceği, 115’i acil servis personeli olmak üzere toplam 352 sağlık çalışanının görev başında olacağı bildirildi. Ayrıca 25 ambulans ve bu ambulanslarda görevli 75 sağlık personelinin hazır bulundurulacağı, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde ise 26 personelin kesintisiz hizmet vereceği kaydedildi. Muhtemel meteorolojik uyarılar ve acil durumlara karşı İl Özel İdaresi’ne bağlı 66 iş makinesi ve 150 personelin kış tedbirleri kapsamında göreve hazır olduğu belirtilirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde 2 tam donanımlı acil durum müdahale aracı, 1 öncü acil müdahale aracı ve 6 personelin görev yapacağı, Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde ise 5 araç ve 8 personelin hazır bulunacağı aktarıldı. Açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün merkez ve 8 ilçede 10 ekip ve 20 personel ile gıda ve hijyen denetimlerini aralıksız sürdüreceği, Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ise marketler ile yeme-içme işletmelerinde etiket ve fiyat denetimlerine devam edeceği ifade edildi. Telefon, elektrik, su ve doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı da ilgili kurumlarca gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.