YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 00:14

BALIKESİR`DE YİNE ŞÜPHELİ PAKET

A
A
A
BALIKESİR`DE YİNE ŞÜPHELİ PAKET

Balıkesir’de akşam ikinci bir bomba korkusu yaşandı. İçerisinde bomba olabileceği değerlendirilen spor çanta fünye ile patlatıldı. Şehir merkezinde üst üste yaşanan patlamalar korku ve paniğe yol açtı.
Edinilen bilgiye göre, Karaoğlan Mahallesi, Çatal Sokak’ta bir işyerinin duvarındaki doğalgaz kutusunun yanına bırakılan spor çanta bomba olabileceği endişesiyle korkuya yol açtı. Vatandaşların fark edip polise ihbar ettiği çantayla ilgili olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Paşa Camii yakınındaki Eski Edremit Caddesi üzerinde yolu iki yönlü olarak ve ara sokakları güvenlik bandıyla yaya ve araç trafiğine kapatan polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Çevrede adeta kuş uçurtmayan ekipler, meraklı kalabalığı güçlükle uzaklaştırdı. Bomba uzmanlarının ön incelemeden sonra doğal gaz dağıtım kutusunun bulunduğu yerdeki çantaya fünye bağlandı. Ekiplerin büyük bir titizlikle müdahale ettiği olayda fünye büyük bir gürültüyle patlatıldı. Parçalanan çantadan çamaşır çıktı. Bomba uzmanının çanta ve çamaşırları incelemesinin ardından olay yeri normale döndü. TEM Şube ekipleri çantayı ve içinden çıkanları görüntüledi. Bu arada, çevredeki vatandaşlar da patlamayla korku ve paniğe kapıldı.
Bu arada, olay yerinde görevli bir komiserin haber çekimi yapan muhabirle girdiği ilginç tartışma dikkat çekti. Şüpheli çantayı kontrol edip fünye bağlamak üzere özel zırhlı giysisini kuşanan bomba uzmanını görüntüleyen basın mensubuna kendisini çektiğini zanneden olay yerinde görevli bir komiserin, "Fotoğraf karesinde yer alırsam özel hayata müdahaleden işlem yaparım" diye çıkışması herkesi şaşırttı. Ekranda görünmeyen komiser ısrarla kendisinin çekildiğini değerlendirince muhabirle arasında kısa süren ilginç bir diyalog yaşandı. Şüpheli çantaya müdahale için hazırlanan bomba ekibini görüntüleyen muhabir, genç komiserin gösterdiği alınganlık ve durumdan vazife çıkarması karşısında şaşırdı. Komiserin gazeteciyle girdiği münakaşa olay yerindeki herkesin tepkisini çekerken, bomba şüpheli çantanın boş çıkması herkesi rahatlattı. Parçalanan çanta resmi ekipler tarafından polis merkezine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.