YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 00:14

BALIKESİR`DE YİNE ŞÜPHELİ PAKET

A
A
A
BALIKESİR`DE YİNE ŞÜPHELİ PAKET

Balıkesir’de akşam ikinci bir bomba korkusu yaşandı. İçerisinde bomba olabileceği değerlendirilen spor çanta fünye ile patlatıldı. Şehir merkezinde üst üste yaşanan patlamalar korku ve paniğe yol açtı.
Edinilen bilgiye göre, Karaoğlan Mahallesi, Çatal Sokak’ta bir işyerinin duvarındaki doğalgaz kutusunun yanına bırakılan spor çanta bomba olabileceği endişesiyle korkuya yol açtı. Vatandaşların fark edip polise ihbar ettiği çantayla ilgili olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Paşa Camii yakınındaki Eski Edremit Caddesi üzerinde yolu iki yönlü olarak ve ara sokakları güvenlik bandıyla yaya ve araç trafiğine kapatan polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Çevrede adeta kuş uçurtmayan ekipler, meraklı kalabalığı güçlükle uzaklaştırdı. Bomba uzmanlarının ön incelemeden sonra doğal gaz dağıtım kutusunun bulunduğu yerdeki çantaya fünye bağlandı. Ekiplerin büyük bir titizlikle müdahale ettiği olayda fünye büyük bir gürültüyle patlatıldı. Parçalanan çantadan çamaşır çıktı. Bomba uzmanının çanta ve çamaşırları incelemesinin ardından olay yeri normale döndü. TEM Şube ekipleri çantayı ve içinden çıkanları görüntüledi. Bu arada, çevredeki vatandaşlar da patlamayla korku ve paniğe kapıldı.
Bu arada, olay yerinde görevli bir komiserin haber çekimi yapan muhabirle girdiği ilginç tartışma dikkat çekti. Şüpheli çantayı kontrol edip fünye bağlamak üzere özel zırhlı giysisini kuşanan bomba uzmanını görüntüleyen basın mensubuna kendisini çektiğini zanneden olay yerinde görevli bir komiserin, "Fotoğraf karesinde yer alırsam özel hayata müdahaleden işlem yaparım" diye çıkışması herkesi şaşırttı. Ekranda görünmeyen komiser ısrarla kendisinin çekildiğini değerlendirince muhabirle arasında kısa süren ilginç bir diyalog yaşandı. Şüpheli çantaya müdahale için hazırlanan bomba ekibini görüntüleyen muhabir, genç komiserin gösterdiği alınganlık ve durumdan vazife çıkarması karşısında şaşırdı. Komiserin gazeteciyle girdiği münakaşa olay yerindeki herkesin tepkisini çekerken, bomba şüpheli çantanın boş çıkması herkesi rahatlattı. Parçalanan çanta resmi ekipler tarafından polis merkezine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir