YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 09:18

KOLEJDE "KARİYER" GÜNLERİ

A
A
A
KOLEJDE "KARİYER" GÜNLERİ

Adana-Osmaniye Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuh Demirpas, Akdeniz Koleji’ndeki "Kariyer Günleri" kapsamında, öğrencilere, doktorluk mesleğinin zorluklarını ve güzelliklerini anlattı.
Demirpas, okulun konferans salonundaki sunumunda, insan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma, hastalıkları tedavi etme ve hastalık ve yaralanmalardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiyene "tıp" denildiğini vurguladı.
"Herkes doktor olabilir ama hekim olamaz" diyen Demirpas, şunları kaydetti:
"Hekim, hastanın hem bedenini hem ruhunu iyileştirecek, onun aile içi veya toplum içindeki yaralarına da el atacak, destek verecek bir baba imajıdır. Bu imaj yabancı literatürde de ’fatherimage’ olarak yer almaktadır. Fiziksel olarak bazı sosyal olaylara hekimin gücü yetmese de vereceği moral destek ve empatik bir yaklaşım hastayı yarı yarıya iyileştirir. Bazıları, ’Ben sadece hastanın hastalığı ile ilgilenirim, gerisi beni ilgilendirmez’ gibi bir vehme kapılabilir. Bu yanlıştır."
Her doktor adayının "Hipokrat" yemini ile mesleğe başladığını anlatan Demirpas, bu yemine bağlı kalmanın önemine de dikkati çekerek "Evvel Allah sonra sen" denilen bir başka mesleğin bulunmadığını, bu nedenle hekimliğin insan hayatıyla ilişkili kutsal bir meslek olduğunu anlattı.
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demirpas, "Hangi mesleği seçerseniz seçin ama bu meslek sevdiğiniz bir meslek olsun, aksi takdirde başarılı olmak, zorluklarına katlanmak çok güçtür" dedi.
Özel Akdeniz Okulları Eğitim Koordinatörü Esat Ergün ve Lise Müdürü Mahir Karaca, Dr. Demirpas’a, katılımından dolayı teşekkür plaketi verdiler.
Demirpas, daha sonra Özel Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Aycan Aktürk’ü makamında ziyaret ederek, öğrencilerin gelecekte seçecekleri meslekler konusunda bilgi sahibi olması açısından kariyer günleri düzenlenmesinin önemini vurguladı.
Aktürk ise, eğitim öğretim kalitesinin yanı sıra, bu tür etkinliklerle öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlama çabasında olduklarını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir