YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 13:14

BAŞİSKELE BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ HEPATİT ORANI DÜŞÜK ÇIKTI

A
A
A
BAŞİSKELE BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ HEPATİT ORANI DÜŞÜK ÇIKTI

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile KÜTF Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından belediye personeline yönelik gerçekleşen Hepatit B ve C taramasındaki sonuçlar beklenenden iyi çıktı
Başiskele Belediyesi’nin personeline yönelik gerçekleştirdiği tarama sonucunda yapılan 592 testle 296 çalışan değerlendirildi. 592 testin sadece 7 tanesinde pozitiflik saptandı. Hepatit C bir kişide, Hepatit B ise sadece 6 kişide tespit edildi. Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Uzm. Dr. Hilal Kuzucu Malçok çıkan Hepatit C pozitifliğinin Türkiye de görülme oranından 15 kat daha düşük, Hepatit B pozitifliğinin ise 3 kat daha düşük olmasının belediyemiz çalışanları adına sevindirici olduğunu söyledi. Hastalıkları taşıyan kişiler Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü ve KÜTF Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sıla Akhan tarafından takip ve tedavi edilecek. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz sonuçların kendisini de mutlu ettiğini, personel sağlığının korunması için aşı ve benzer çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Önümüzdeki hafta ücretsiz Hepatit B ve C tahlillerinin İlçe Meclis Üyelerine ve Muhtarlara da yapılacağını koruyucu sağlık hizmetlerine desteklerinin devam edeceklerinin sözünün verdi. Başkan Hüseyin Ayaz çalışmaya verdikleri destek için Prof. Dr. Sıla Akhan’ a ve çalışma ekibine teşekkür etti. Başkan Ziyaret: Sağlık İşleri Müdürü Uzm. Dr. Hilal Kuzucu Malçok ile KÜTF Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sıla Akhan, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’a tarama sonuçları hakkında bilgiler aktardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Teknolojinin kalbi Bursa’da attı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Google Developers Group (GDG) Bursa Topluluğu tarafından düzenlenen ‘DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali’, her yaştan teknoloji meraklısını bir araya getirdi. Yazılım ve yapay zekâ başta olmak üzere dijital üretim alanlarının konuşulduğu ve teknoloji dünyasının nabzının tutulduğu DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Birçok etkinliğin ve atölye çalışmasının yapıldığı festivalde, uzman isimler tarafından mobil ve web teknolojileri, bulut sistemleri, girişimcilik ve dijital üretim başlıklarında ilham verici konuşmalar yapıldı. 40’tan fazla konuşmacının katıldığı ve 15’ten fazla atölye çalışmasının yapıldığı festival, 20’yi aşkın partner ve 3 bin 500’ün üzerinde sektör temsilcisini buluşturdu. "Çağın gerisinde kalmamak hayati önem taşıyor" Bursa’nın en büyük teknoloji festivali ‘DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali’ne katılarak teknoloji tutkunlarıyla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her geçen gün daha fazla dijitalleşen dünyada yeni fikirlerin, girişimlerin ve icatların yaşamın doğal bir parçası haline geldiğini ifade etti. Teknoloji dünyasının, girişimcilerin, yazılımcıların ve gençlerin katkısıyla her geçen gün daha da geliştiğini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, "Yapay zekanın hayatın her alanında konuşulduğu bir ortamda gelişmeleri takip etmek, yeni teknolojileri ve yazılım dillerini yakalamak, çağın gerisinde kalmamak hayati önem taşıyor. İşte bu yüzden DevFest 2025, dijital aklın ortaya koyduğu yenilikleri keşfettiğimiz, güncel gelişmeleri doğrudan deneyimlediğimiz ve geleceği birlikte tartıştığımız çok değerli bir platformdur" dedi. "Yenilikçi kamu hizmetleri konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Üreten, geliştiren ve yön veren bir kent yapısını Bursa’da kalıcı hâle getirmek istediklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Teknoloji artık kentlerin yönetiminde de belirleyici bir role sahiptir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak akıllı şehir uygulamaları, dijital belediyecilik, veriye dayalı karar alma süreçleri ve yenilikçi kamu hizmetleri konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Gençleri teknolojiyle buluşturan GDG Bursa gibi toplulukları önemsiyoruz. Bu tür girişimlere destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.