YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 14:55

AKHİSAR EĞİTİM BİR-SEN GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISI

A
A
A
AKHİSAR EĞİTİM BİR-SEN GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISI

Akhisar Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla genişletilmiş istişare toplantısı yapıldı.
Gürlüoğlu Restoran’da düzenlenen toplantıda konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Akhisar İlçe Temsilcisi Rıza Bahar; "Eğitim Bir-Sen; kurulduğu günden beri çalışma hayatına farklı bir bakış açısı, farklı bir mücadele azmi ve farklı bir renk getirmiştir. Bu fark, kazanımlar ile alanlarda yapılan eylem ve etkinlikler ile ortadadır. Sendikal mücadelede onurlu ve dik duruşunu bozmadan, eğitim çalışanlarının haklarını savunan, eğitim çalışanlarının pek çok konuda sorunlarını çözüme kavuşturan sendikamız, her zaman çaresiz eğitim çalışanları ile milletimizin çaresi, kimsesizlerin kimsesi olmuştur. İsmimiz ve kurumsal kimliğimiz bizim şahsiyetimizdir." dedi. Toplu sözleşmenin görüşüldüğü komisyonlarda ve en son olarak da Başbakan ile yapılan görüşmede mağduriyetlerini ilettiklerini aktaran Bahar, "İstek, öneri ve taleplerimizi yazılı ve sözlü olarak dile getirdik. İnşaallah tüm eğitim çalışanlarının yüzünü güldürecek, bozulan morallerini yükseltecek ve hak ettiğimiz ek ödemeyi ve zamlı maaşı aldıracağız." diye konuştu. Sendika ayrımı yapmaksızın tüm eğitim çalışanlarına ücretsiz olarak geçtiğimiz yıl müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarına hazırlık kursu, geçtiğimiz hafta ise fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri ile her türdeki Anadolu Liseleri öğretmenleri için seçme sınavı hazırlık kursu düzenlediklerini hatırlatan başkan Rıza Bahar, bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini ifade etti.
Toplantı Okul temsilcilerinin istek,öneri ve şikayetlerinin dinlenmesinden ve işyeri temsilcilerine el kitapçığı dağıtılmasından sonra toplantı sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Başkan Koca, 10 yaşına gelen “Hoş geldin bebekleri” ile buluştu Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 2013 yılında başkan olduğu dönemde başlattığı “Hoş geldin bebek” projesi çerçevesinde evlerine ”Hayırlı olsun” ziyaretine gittiği çocuklarla 10 yıl sonra bir araya geldi. “Hoş geldin bebek” projesinin ilk başladığı yıllarda evlerinde ziyaret edilen çocuklardan 20 çocuk aileleri ile Başkan Koca’yı makamında ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dileklerini ilettiler. Doğumlarında evlerinde bebek iken ziyaret edilen 10 -11 yaşlarındaki 20 çocukla 10 yıl sonra makamında buluşmasında duygulu anlar yaşayan Başkan Koca, “İnşallah evlatlarımızın mürüvvetlerini de görürüz” dedi. “Doğumlarında ilk hediyelerini verdikleri çocuklarla yıllar sonra bir araya geldi” Doğumlarında ilk hediyelerini verdikleri çocuklarla yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Koca “ Çocuklarımız inşallah sağlıklı ve sıhhatli nice yıllara ulaşır. Rabbim çocuklarımızın acılarını göstermesin. Kendilerine hayırlı sağlıklı uzunu ömürler diliyorum. Yıllar önce çocuklarınızın sevinçlerini sizlerle paylaşırken bugün burada sizleri görmek çok güzel. İnşallah çocuklarımızın mürüvvetlerini de hep beraber görürüz. Onlar bizim yarınlarımızın güvenceleri. Yarınımızın büyükleri çocuklarımızla geleceğimiz daha güzel olacak. Bizlerde yarının teminat gençlerimize güzel bir gelecek bırakmak için ne yapılması gerekiyorsa yapacak, durmadan çalışacağız. Rabbim evlatlarımızı vatanına milletine hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini nasip etsin” diye konuştu. Çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilenen Başkan Koca, çocuklara çeşitli hediyeler vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. “Hoş geldin bebek projesi” Emet Belediyesinin Mustafa Koca’nın başkanlığı döneminde hayata geçirdiği “Hoş geldin bebek” isimli sosyal projesi çerçevesinde dünyaya gelen bütün çocukların aileleri ziyaret edilerek ilk bebek seti hediyeleri veriliyordu. 31 Mart seçimlerinden belediye başkanlığını kazanan başkan Mustafa Koca, sosyal projeler çerçevesinde, “Hoş geldin bebek” projesini tekrar aynı isimle hayata geçirirken, kurulan ekipler, yeni doğan bebek ve ailelerini ziyaretlere devam ediyor.