YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 16:47

ÜMRAN BARADAN ÖLÜMÜNÜN BİRİNCİ YILINDA ANILDI

A
A
A
ÜMRAN BARADAN ÖLÜMÜNÜN BİRİNCİ YILINDA ANILDI

Dünyaca ünlü seramik ve resim sanatçısı Ümran Baradan, ölümünün birinci yılında adına düzenlenen resim yarışmasıyla anıldı.
Konak Belediyesi’nin düzenlediği ’sevgi ve dostluk’ konulu İkinci Ümran Baradan Resim Yarışması Ödül Töreni Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Düzenlenen törene sanatçının eşi Baykal Çaygöz, kızı Yasemin Baradan Dündar, damadı duayen gazeteci Uğur Dündar, torunları Bora, Bartu, Damla, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve eşi Lütfiye Karakayalı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, eski bakanlardan Işılay Saygın, modacı Zuhal Yorgancıoğlu, seramik sanatçısı Pervin Özdemir, Ümran Baradan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrenci, öğretmen ve velileri ile sanatçının sevenleri katıldı. Duygulu anlar yaşanan tören Anıl Kara ve Devrim Deniz Dalgıç’ın yönettiği Ümran Baradan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi orkestra ve korosunun seslendirdiği şarkılarla başladı. Müzik dinletisinin ardından Ümran Baradan’ın yaşamını, sanatını anlatan kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Alkışlarla izlenen film büyük ustaya duyulan özlemi gözler önüne serdi. Aile adına konuşan gazeteci, yazar ve haber programcısı Uğur Dündar, “İyi ki bu dünyadan bir Ümran Baradan geçmiş” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayatını sanata, Türk insanına, yarınımız olan çocuklara, eğitime adamış çok değerli Ümran Baradan’ı sevgiyle ve özlemle anıyoruz. Arkasında çok güzel, çok hayırlı, ölümsüz izler bırakmış bir insan. Yaşamı boyunca gücünün çok ötesinde çalıştı. İnsanlık yaşadıkça yaşayacak olan müzelerin içini dolduran eserlerle bizlere çok güzel bir tablo bıraktı. Biz de ailesi olarak o tabloya baktıkça gurur duyuyoruz.”
Konak Belediye BaşkanıHakan Tartan da, “Ümran Baradan’ı yitirdiğimizde; Türkiye ve İzmir çok önemli bir sanatçısını, çağdaş dünya, güçlü başarılı ve üretken bir aydın kadınını kaybetti. Ümran Baradan, ürettikleri ve yarattıkları ile gelecek kuşaklara örnek olmaya devam ediyor. O sadece sanatçı kimliği ile bizlere örnek olmadı, aynı zamanda özellikle çocuklar, gençler ve kadınlar için bir köklü çınar ağacı idi. Halktan ve sanatından elde ettiklerini, büyük bir yardımseverlik ve hayırseverlik ile toplumla paylaşmasını bildi. Çinili Köy, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ve okulları, O’nun gelecek kuşaklara da en önemli mirasıdır. Ümran Bardan’ı hep sevgi ve saygı ile anıyoruz. Onun adına düzenlenen resim yarışması sonsuza kadar devam edecek, adının nesiller boyu yaşamasını sağlayacaktır” dedi.
Yarışmada ilk üç derece ikişer öğrenci tarafından paylaşıldı:
İsimleri şöyle: Birinciler, Balım Öztopçular (Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi) Şengül Özbay (Ümran Baradan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi), ikinciler İrem Nil Arıgüzel (Güzelyalı İlköğretim Okulu) Sedef Özdemir (İlkkurşun İlköğretim Okulu) üçüncüler, Rüya Beren Özder, Cemre Gürkan( Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu) Jüri özel ödülü Sude Sevim (Güzelyalı İlköğretim okulu) Mansiyonlar: İdil Barbaros, Duygu Birlik, Nadide Alev İndelen, Ebru Mete, Tuğba Mercan.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.