YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 13:47

NEVŞEHİR, KIRŞEHİR, NİĞDE, AKSARAY VE KIRIKKALE`DE ŞUBAT AYI ZAM ŞAMPİYONU DOLMALIK BİBER OLDU

A
A
A
NEVŞEHİR, KIRŞEHİR, NİĞDE, AKSARAY VE KIRIKKALE`DE ŞUBAT AYI ZAM ŞAMPİYONU DOLMALIK BİBER OLDU

Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray, Kırıkkale illerinde, Şubat ayının zam şampiyonu dolmalık biber oldu. Bu ay da dolmalık biber fiyatı yüzde 41 arttı.
TUİK Nevşehir Bölge Müdürü Uzeyir Karakuş yaptığı açıklamada, 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)’nin 2012 yılı Şubat ayında ulusal bazda bir önceki aya göre yüzde 0,56 olarak gerçekleşirken, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nde Şubat ayında TÜFE’de yüzde 1,02 artış gerçekleştiğini açıkladı.
Ayrıca; 2003 Temel Yıllı TÜFE’de 2012 yılı Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre ulusal bazda yüzde10,43 artış meydana gelirken; Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,66 olarak gerçekleştiğini belirten Karakuş, Şubat ayında Tüketici Fiyatları Endeksi’nde 26 istatistiki bölge içinde bir önceki aya göre en yüksek artışın yüzde 1,04 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan illerini kapsayan istatistiki bölgede meydana geldiğini, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir istatistiki bölgesinin ise, bir önceki aya göre yüzde 1,02 artış ile birlikte 26 istatistiki bölge içerisinde en fazla artış gösteren 2. bölge olduğunu kaydetti.
Karakuş, "2003 Temel Yıllı TÜFE Tüketim kalıpları itibariyle; 2012 yılı Şubat ayında, bir önceki aya göre madde bazındaki değişimler incelendiğinde, ulusal bazda, en yüksek artış yüzde 41,42 ile Dolmalık Biber’de meydana gelirken, en fazla düşüş yüzde -20,11 ile Karnıbahar’da gerçekleşmiştir. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan istatistiki bölgede madde bazında en yüksek artış yüzde 47,20 ile Dolmalık Biber’de gerçekleşirken, en fazla düşüş ise yüzde -30,76 ile Karnıbahar’da meydana gelmiştir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir