YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 16:47

AYVALIKTA ENGELLİLERE DEV HİZMET

A
A
A
AYVALIKTA ENGELLİLERE DEV HİZMET

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği ile Aydın’da faaliyet gösteren Akademik Ortopedi Medikal Limited Şirketi arasında ilçedeki engellilere yönelik oldukça önemli bir anlaşmaya imza atıldı.
Yapılan sözleşme gereği; Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bulunan engelli vatandaşların, kullanamadıklarını uzuvlarını hareketlendirecek, hayatlarını kolaylaştırmaya ve sürdürmeye yarayacak ortez, protez ve benzeri destek ürünlerinin yapımı yerli ve ithal malzemeden kişiye özel olarak üretilen ürünlerden temin edilmesinde ve daha sağlam, daha kullanışlı, daha güvenilir olması hususunda dernek başkanı Halil Burgaz ve firma sahibi Kanat Ay Karul arasında anlaşma sağlanılarak, sözleşme imzalandı.
Ayvalık’taki engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla yapılan sözleşmede; Ayvalık’ta ve köylerinde ikamet eden engellilerin firmanın bulunduğu Aydın’a gitmeden, evlerine kadar gidilip, talepleri değerlendirilebilecek. Söz konusu engellilerin ihtiyacı olan protez ve ortezler için gereken ölçülerin engellilerin bizzat evlerine gidilerek alınmasının yanı sıra bu cihazların yapımı sırasında gereken prova ve yapım sonrası kontrol gibi durumlarda da gerekli hassasiyetin gösterilmesine özen gösterileceği kaydedilirken, yapılacak bu hizmetlerin karşılığında da engellilerden tek kuruş bile ücret alınmayacağı belirtildi.
BURGAZ, İMZALADIĞI SÖZLEŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ
Yapılan anlaşma sonrasında görüşlerini aldığımız Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz, derneğimize gelen her türlü talebi en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, “Her zaman engelli bireylerin hayatına ayrı bir güç, ayrı bir renk katmaya çabalıyoruz. Bu anlaşma sonrasında da engelli vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması ilkesini ilk planda tuttuk. Derneğimizin her ne kadar engelli vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda temin edip, ihtiyaç sahiplerine teslim ettiğimiz walker, baston, kanedyen ve manuel tekerlekli sandalyeler ihtiyaçları karşılamakta ise de, söz konusu ortez ve protezlerin kullanımlarının bu destek ve yardımcı aletlere ve başkalarına ihtiyaç duymadan kendi kendilerini yaşama motive etmelerini kolaylaşacaktır. Devletimizin sosyal güvencesi altında olan engelli bireylere tek kuruş bile ücret ödetmeden temin etmeleri de bizim açımızdan ayrı bir sevindirici husustur. Bizler gerektiğinde kapı kapı gezerek engelli vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları, dışarıdaki havayı solumaları ve sosyal hayata adapte olmalarını sağlayabilmek üzere bir çok çalışmaya imza atıyoruz. Bu nedenle engelli olmak gizlenmesi gereken, korkutucu bir olay olmaktan çıkmıştır. İmkânsız diye bir şey yoktur. Önemli olan varlığımızı, hayatta olduğumuzu ilgili kurum ve kişilere iletmek ve bilgilendirmektir. Çünkü günümüz Türkiye’sinde ilerleyen tıbbın mucizelerini kullanarak hayata daha farklı bir açıdan bakmak ve kendimizi toplum içerisinde kabul ettirebilmek engellilerimiz açısından mümkündür. Bizlerden daha kötü durumda bulunan, biçare insanlarımıza da bir şevk, azim ve örnek teşkil etmiş olmak insanlık görevimiz arasında olmalıdır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.