YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 19:12

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

A
A
A
TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILDI

Kastamonu’da 5 aydır hizmet veren ve şuanda 82 hastası bulunan Kuzeykent Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nin bünyesinde hizmete açıldı.
Açılış törenine Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Müftüsü Dursun Ali Şeker ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Çelik ile hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, Kuzeykent Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılış kurdelesi öncesi davetlileri bilgilendirerek, “Bu merkez hastaların ailelerine yük olmadan, ailelerinin sosyal işlevlerini sürdürebilmelerine olanak sağlamak ayrıca hastaların el becerilerini geliştirirken hastalıkla kontrollü bir şekilde baş edilebilmelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bugün merkezimizde 82 hastamız kayıt altında bulunmaktadır. Günde hemen hemen 15 hastamız tedavi görmektedir. Ayrıca psikiyatr ve psikolog arkadaşların ilaç tedavisi vererek tedavilerini sürdürdüğümüz, hastaneye bağımlı olmayan hastalarımızda var. Hastalarımızı her sabah evlerinden alıyoruz. Burada terapistlerimizle birlikte eğitimleri veriyoruz. Aile eğitimleri de veriyoruz. Aileye bu hastalıkla baş edebilme yetisi de kazandırmaya çalışıyoruz. Merkezimiz henüz yeni. İlerleyen süreçte müstakil, bahçeli bir bina düşünüyoruz. Hastalarımızın istedikleri zaman çıkıp dışarıda rahatça aktivitelerde bulunabilecekleri bir merkez haline dönüştürmek istiyoruz. 5 aydır hizmet veriyoruz ve bu süreçte hem ailelerimizden hem de hastalarımızdan beklediğimizden de yüksek olumlu geri dönüşler aldık” dedi.
Kurdelelerin kesilmesinin ardından merkezde incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler tedavi gören hastalarca yapılan hediyelik eşya ve el işi ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi. Vali Erdoğan Bektaş, yapılan çalışmaları ‘bunları hastalar mı?’ yaptı şeklinde şaşkınlıkla karşılarken, bu tür çalışmaları normal insanların bile zor yaptığını ve çok başarılı bulduğunu söyledi.
Vali Erdoğan Bektaş, fiziki şartların yetersiz kaldığını belirterek, binanın başka bir yere taşınması gerektiğini belirtti. Bunun içinde çalışmalara destek vereceklerini belirten Bektaş, uygun bir yer bulunduğunda binayı taşıyacaklarını kaydetti.
Daha sonra, Drama-Tiyatro ve Türkçe öğretmeni Levent Kenan tarafından hazırlanan ve hastaların rol aldığı birbirinden komik skeçlerle davetliler gülmekten kırıldı. Tiyatro gösterisinin de son bulmasının ardından Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler merkezden ayrıldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir